Denne kan skremme livskiten ut av hvem som helst!

Super-Amazonen har 740 hk og firehjulsdrift – nå er den til salgs.

Noen drar det litt lengre enn andre når de skal bygge om en gammel Volvo. Faksimile fra blocket.se
Noen drar det litt lengre enn andre når de skal bygge om en gammel Volvo. Faksimile fra blocket.se

Det å bygge om gamle Volvoer er ikke noe nytt. Men der noen nøyer seg med en oppsetning med breie felger, større eksosrør, GT-ratt og kanskje noen ekstralykter – er det andre som drar det lengre. MYE lengre ...

Filip Malm fra Gislaved i Sverige tilhører definitivt blant de sistnevnte.

Hans hvite 1967-modell Volvo Amazon kan skremme vannet av selv seriøse sportsbiler av langt nyere dato. I dette beistet av en Volvo finnes nemlig en V8-motor med turbo, 740 spinnville hestekrefter og hele 890 Nm i dreiemoment. Da er det godt den også har firehjulsdrift for å få plantet de enorme kreftene i bakken.

Renate (20) elsker sin gamle Amazon

Lynkjapp! 

0-100 km/t gjøres unna på 3,2 sekunder. Det er ganske nøyaktig like raskt som en splitter ny Porsche 911 Turbo, det. Jo – det er fortsatt en nesten 50 år gammel Volvo vi snakker om her ...

Eller i alle fall det som ser slik ut. Motoren kommer nemlig fra BMW og er en trimmet M60 V8-er med blant annet race-turbo fra Garret.

Drivverket stammer fra intet ringere enn en Nissan Skyline R32, som altså gir den gamle Volvoen trekk på alle fire hjulene.

Karosseriet er også kraftig modifisert. Bilen bygger nå på en rørramme-konstruksjon og selvfølgelig med et seriøst veltebur, både for sikkerhets skyld og sikkert like viktig for å avstivet det hele.

Verdens verste Amazon selges

Uvisst av hvilken grunn har Filip nå bestemt seg for å selge Amazonen, og han la nylig ut en annonse på blocket.se

Prisen er satt til 275.000 svenske kroner. Det er mye penger for en gammel Amazon, men ikke mye penger for en bil med slik effekt og slike prestasjoner. For med denne kan du skremme livskiten av hvem som helst ...

Se hele annonsen og alle bildene her: 

Så undres da også selgeren på om dette kanskje er "verdens verste Amazon"? Vi vet i alle fall ikke om noe råere.

Volvo Amazon: Gjetter du alderen på eieren til denne bilen?

Godkjent og med skilter!

Å ta noe slikt til Norge og forvente å få skilter på den er nok utopi. Men i Sverige er registrert som "amatörbyggt fordon" i 2014. Den er både godkjent og har skilter. Nå står det riktignok også i annonsen at "visningsturbo og eksosanlegg" følger med. Noe kan vel dermed tyde på at bilen er skremt ytterligere opp etter at den ble vist og godkjent.

Det står også i annonsen at det er nedlagt ubeskrivelig med energi, egasjement, tid og penger i prosjektet. Det tror vi på. 

Bilen har også vunnet en drøss med priser.

Vi ønsker selgeren lykke til med slaget og bilen lykke til med ny eier!

Topp 5: Biler vi synes skal gjenoppstå