Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved hjelp av politihelikopter pågrep politiet i Søndre Buskerud natt til fredag to menn i begynnelsen av 20-årene. De to øst-europeerne ble pågrepet mens de forsøkte å gjemme seg i terrenget på Darbu i Øvre Eiker i Buskerud.

Politiet mistenker at de kan stå bak en rekke innbrudd i området i løpet av sommeren. 

Oppdaget person med stige

I forkant av jakten hadde politiet fått tips fra en nabo som så en mann sette en stige inntil et åpent vindu i nabolaget. Naboen ga seg til kjenne, og personen med stigen ble skremt. 

Politiet i Søndre Buskerud ble tipset om hendelsen klokken 01.30, og aksjonerte sammen med politihelikopterets mannskap.

Varmesøkende kamera

Ved hjelp av politiets varmesøkende kamera ble to personer funnet liggende helt stille i terrenget like ved. På politiets egen video får man høre hvilken plan de legger for å overraske, og pågripe mennene. 

Blant annet ble det lagt vekt på at ingen måtte kjøre inn i området, for det ville personene som forsøkte å gjemme seg, trolig oppdage. 

  • I videoen øverst kan du se og høre politiets aksjon fra natten. 

Da mennene ble pågrepet hadde de ifølge Drammens Tidende hansker, brekkjern og skrutrekker liggende ved siden av seg. 

Innbruddsbølge

De to øst-europeerne ble fredag varetektsfengslet for fire uker på grunn av bevisforspillelse. 

Dagbladet melder at siden 1. juli har politiet fått melding om 21 boliginnbrudd i distriktet, og trolig vil tallet stige etterhvert som folk kommer hjem fra ferie. 

– Sammenligner vi denne sommeren med de forrige tre, fire årene så har vi sett en økning i antall innbrudd, sier  operasjonsleder Erik Gunnerød i Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2. 

Flere av innbruddene har klare likhetstrekk. 

– Vi ser for eksempel at i mange av innbruddene har de valgt å ta seg inn soveromsvinduene, sier Gunnerød. 

 

 

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK