Hest er best ... på sykehjem!

DRAMMEN (TV 2): Ponnien Freud var på et oppdrag litt utenom det vanlige denne torsdagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beboerne på Konnerud bo- og behandlingssenter fikk seg nemlig en overraskelse da shetlandsponnien Freud kom tråkkende over dørstokken i stua.

– Kanskje du og jeg skulle ta oss en liten ridetur? Så kan vi dra ned til byen … og kanskje bli arrestert, spør en av de kvinnelige beboerne og smiler lurt til ponnien.

– Det minner meg om barndommen. Jeg er oppvokst på gård, forteller en annen.

Freud klarte definitivt å glede de eldre, selv om han veltet en vase og dyttet mulen ned i rullatoren til en av beboerne.

– Dette er et tilbud både pårørende, beboere og ansatte setter pris på. Vi vil gjerne ha inn så mange dyr som mulig, sier avdelingsleder Gro-Lisbeth Prøis.

I tillegg til Freud var en sau og to esler på besøk på sykehjemmet. Dyrene er ledd i prosjektet «Livsgledesykehjem» som startet i 2007. Det finnes 20 slike sykehjem i Norge i dag, og poenget er å spre glede i eldreomsorgen.

Konnerud bo- og behandlingssenter er ennå ikke sertifisert, men håper å bli det innen neste år.

For å kunne kalle seg et «Livsgledesykehjem» må man tilby aktiviteter og frisk luft til de eldre minst en gang i uken, ha kulturtilbud som sang og musikk og la de eldre få være i kontakt med dyr.