Flere "Børning"-inspirerte sjåfører mistet lappen

Deltok på Oslo-Nordkapp-arrangement.

Flere hundre deltakere, og over 100 biler, var med på arrangementet ON2015. Det hele gikk ut på å kjøre bil fra Oslo til Nordkapp, omtrent samme rute som i filmen Børning. Hele veien nordover gikk smertefritt – men på vei hjem var det flere som plutselig fikk dårlig tid ... Illustrasjonsfoto
Flere hundre deltakere, og over 100 biler, var med på arrangementet ON2015. Det hele gikk ut på å kjøre bil fra Oslo til Nordkapp, omtrent samme rute som i filmen Børning. Hele veien nordover gikk smertefritt – men på vei hjem var det flere som plutselig fikk dårlig tid ... Illustrasjonsfoto

Fredag i forrige uke startet Oslo - Nordkapp 2015 (ON2015) – et arrangement som omtales som "Norges heftigste roadtrip" av arrangøren. Det hele ble startet i kjølvannet av den svært populære filmen "Børning", som gikk sin seiersgang på norske kinoer tidligere i år. Handlingen i filmen er at en gruppe biler kjører om kapp gjennom neste hele Norge, fra Oslo til Nordkapp.

Men arrangøren var nøye med å påpeke at ON2015 skulle være en sosial tur og ikke et race, der deltakerne måtte følge de lover og regler som gjelder for veitrafikken.

For noen ble det imidlertid ikke så lett å holde igjen. På vei hjem kjørte fire biler langt mer heftig enn lovens lange arm satte pris på.

Fikk klager

NO2015 startet ved Tusenfryd og har gått hele veien nordover til Nordkapp, som var det endelige målet. Dit kom følget på over 100 biler onsdag. Flere hundre deltakere var med på turen.

Men onsdag kom det inn klager fra publikum om at det hadde vært uvettig kjøring. Dermed valgte UP å sette opp en fartsmåling på E6 på Sennalandet.

Det ble en innbringende affære. Et bilfølge på fire biler ble målt til så høy fart at samtlige fire sjåfører måtte levere fra seg sertifikatet, skriver UP på sin Twitter-konto. 

Rundt 130 km/t

Operasjonsleder ved Vestfinnmark politidistrikt, Anders Bjørke Olsen, forteller til Nordlys at alle sjåførene som ble tatt var med på ON2015-arrangementet.

Førerne var rundt 20 år, og samtlige ble målt til rundt 130 km/t. Det var også flere andre som kjørte for fort forbi kontrollpunktet.

Bjørke Olsen sier videre til avisen at han i utgangspunktet ikke har noe imot selve arrangementet, så lenge en følger lover og regler.

– Helt på trynet

En av arrangørene, Tony Edvardsen, synes det er trist at noen slikt skjer like etter at arrangementet er over.

– For å si det slik, vi var ferdige på Nordkapp i sju-åtte tiden i kveld. At noen, bare timer etterpå, klarer å kjøre så styggfort at de mister førerkortet er helt på trynet, sier han til Nordlys.

Han synes det er dårlig gjort at noen ikke klarte å holde seg i skinnet, etter at alle hadde kjørt pent og pyntelig hele veien oppover til Nordkapp.

– Disse som mistet lappen kaller jeg ikke voksne i det hele tatt. Når man oppfører seg sånn, er man ikke mye voksen, konkluderer Edvardsen til avisen.

Les flere bilsaker i Nordlys motormagasin her

Les også: Nå er "Norges heftigste roadtrip" i gang