- Vi opplever at det øker på med elbiler som parkerer i sentrum, sier leder for parkeringsenheten i Bodø kommune, Terje Strand. Foto: Lars Robertsen/AN.no
- Vi opplever at det øker på med elbiler som parkerer i sentrum, sier leder for parkeringsenheten i Bodø kommune, Terje Strand. Foto: Lars Robertsen/AN.no

– Parkerer rett utenfor butikkdøra – og lar bilen stå hele dagen

Elbileiere får parkerings-kritikk.

De står der ikke bare en time, men snarere en hel arbeidsdag.

Parkeringssjef Terje Strand i Bodø kommune opplever at det blir flere og flere elbiler som parkerer i sone 1 i Bodø sentrum – som er området fra kaia og opp til Prinsensgate, skriver Avisa Nordland.

Stortinget har bestemt at elbiler skal parkere gratis på kommunale parkeringsplasser i hele landet. Dette er et tiltak som skal få ned utslipp og støy fra biltrafikken.

Telling av elbiler

- Like før fellesferien hadde vi en opptelling over hvor mange elbiler som sto i sone 1. Opptellingen fant sted på en tilfeldig dag klokken 10.30. Altså like etter at butikkene hadde åpnet og i god tid før noe som helst handlerush hadde satt inn. Da sto det hele 57 elbiler på det vi må kan kalle de beste plassene i denne sonen. Dette er parkeringsplasser som er rett utenfor forretningene, sier parkeringssjefen.

Samtidig foretok parkeringsseksjonen også en opptelling utenfor sykehuset i Bodø.

- På denne parkeringsplassen som har plass til 25 biler sto det 12 elbiler, sier Terje Strand.

Markant økning

Ifølge parkeringssjefen har det vært en markant økning den siste tiden av elbiler som parkerer i «indrefileten» av Bodø sentrum.

- Vi opplever at antallet stiger fra måned til måned.

Strand forteller at han og staben hans ikke opplever en økning av antall elbiler på parkeringsplassen foran posthuset ved Solparken.

- Nei, der er det ikke noe rush av elbiler der.

Parker i sone 2

Direktør Mariann Meby i Bodø Næringsforum oppfordrer folk til å parkere elbilen noen kvartal lenger opp i byen – hvis de skal stå lenge.

- På den måten legger vi til rette for at kunder og andre besøkende kan få gjort sine ærender, sier Meby.

Hun sier at Bodø kommune har et etterslep på parkeringsplasser i sentrum.

- Situasjonen vil bedre seg betydelig når vi får på plass parkeringsanlegget i Solparken og Rådhusparken. Da vil det bli etablert 690 nye parkeringsplasser.

Les flere bilsaker i Avisa Nordlands motormagasin her

Les også: Derfor kan brukt elbil være en dårlig investering