ARRESTERT: Hip hop-legenden Snoop Dogg er mistenkt for brudd på narkotikaloven i Sverige. Foto: AP Photo/Chris Polk
ARRESTERT: Hip hop-legenden Snoop Dogg er mistenkt for brudd på narkotikaloven i Sverige. Foto: AP Photo/Chris Polk

Snoop Dogg: – Svensk politi er rasister

Superstjernen har lagt ut videoer etter at han ble stanset og mistenkt for narkolovbrudd. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld spilte Snoop Dogg (44) konsert i Uppsala i Sverige. Etter konserten ble rapperens bil stoppet av svensk politi. Ifølge Ekspressen holdt politiet en rutinemessig stikkprøvekontroll, og superstjernens bil var dermed en av flere biler som ble stoppet.

Mistenkt for narkotikalovbrudd

– Han ble tatt med for å kroppsvisiteres. Vi tok en urinprøve, og han er mistenkt for mindre narkotikalovbrudd, sier vakthavende sjef ved politiet i Uppsala, Marcus Svensson, til den svenske avisen.

Nå har Snoop Dogg, også kjent som Snoopy, Snoop Doggy Dogg og Snoop Lion, publisert en rekke videoer på bildetjenesten Instagram, hvor han dokumenterer arrestasjonen. 

Se alle Instagram-videoene nederst i saken.

– Vi blir tatt av politiet nå. Jeg vet ikke hvilket land vi er i, men denne fyren her spør meg ut uten grunn. For ingenting! sier rapperen, som tidligere er blitt utestengt fra Norge, i den første videoen.

I neste video har han tydeligvis blitt fortalt hvilket land han befinner seg i. 

– Jeg sitter bak i en politibil i Sverige, stoppet for ingenting. Nå blir jeg tatt med til stasjonen for å tisse i en kopp, selv om jeg ikke har gjort noenting. Alt jeg gjorde var å komme til dette landet og holde en konsert, og nå må jeg på politistasjonen, sier en tydelig opprørt Snoop Dogg. 

– Rasistiske

Rapperen, som egentlig heter Calvin Cordozar Broadus jr.,  fortsatte å ta små videosnutter da han kom til politistasjonen, og mente tydelig han var arrestert på grunn av hudfargen. 

– Nå skriver de en rapport på meg, av rasistiske grunner. De kom og hentet meg fra bilen min, tok meg med hit, jeg er i Sverige. Beklager alle sammen, jeg kommer aldri tilbake til landet deres. 

Christer Nordström, pressetalsmann for politiet i Uppsala, tar avstand fra anklagene.

– Det er tull. Det har ingenting med rasisme å gjøre. At han ble stoppet har ingenting med rasisme å gjøre. Det svenske politiet er ikke rasistisk, sier han til Ekspressen.

I natt la rapperen ut en siste video, til sine bekymrede fans. 

– Jeg vet mange har vært bekymret for meg. Jeg klarte meg. De fant ingenting, ingen sak, ingenting. Faen ta dere, sier en helt tydelig forbannet Snoop Dogg.

Stjernen har nå reist fra Sverige.

– Etterforskningen kan ta et par uker. Siden det er en mistanke om mindre narkotikalovbrudd er det ikke reiseforbud, sa Marcus Svensson til Expressen i natt.

Ftp 💥💥💥🔫. On mamas !!

En video publisert av snoopdogg (@snoopdogg)

Ftp 💥💥💥💥🔫✈️

En video publisert av snoopdogg (@snoopdogg)

Message to my fans n fam !!

En video publisert av snoopdogg (@snoopdogg)