NEKTER: Malaury Martin har satt seg på bakbena for å tvinge gjennom en overgang bort fra Sandnes Ulf. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
NEKTER: Malaury Martin har satt seg på bakbena for å tvinge gjennom en overgang bort fra Sandnes Ulf. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sandnes Ulf-spiller nektet å møte til kamp

– Forkastelig oppførsel, sier TV 2-kommentator.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandnes Ulfs beste betalte spiller, Malaury Martin, nektet å møte til lokaloppgjøret søndag mot Bryne.

Franskmannen ønsker seg bort fra klubben. Midtbanespilleren valgte ikke å møte til 1. divisjonskampen mot Bryne uten å ha fått tillatelse fra Sandnes Ulf, ifølge Sandnesposten.

– Dette skjedde i helgen. Nå må vi sette oss ned i uken som kommer og ta en diskusjon. Det er en uakseptabel oppførsel, og vi ser veldig alvorlig på det, sa daglig leder Tom Rune Espedal til Stavanger Aftenbladet.

Martin kom til Sandnes foran forrige sesong. I april pådro han seg en kneskade, og var ute resten av sesongen. I år har den tidligere Middlesbrough-spilleren kommet tilbake i godt slag.

– Jeg sa til ham at dette er en dum løsning, men han har kjørt på. Nå må vi se hvor det bærer hen, dette blir en klubbsak for oss som vi må løse, sa trener Bengt Sæternes.

– Forkastelig oppførsel

TV 2s kommentator Jørgen Klem er ikke i tvil om hva han synes om franskmannens oppførsel.

– Det går ikke an å holde på sånn, sier Klem.

– Det er helt bak mål. Det er en forkastelig oppførsel. Man har en kontrakt å forholde seg til. Dette er jobben hans, og man kan ikke bare skulke jobben. Det er rett og slett barnslig, fortsetter han.

Klem mener likevel at Martin er en av de beste spillerne i OBOS-ligaen og kan forstå at 26-åringen ønsker å spille på et høyere nivå, men understreker at dette ikke er måten å gjøre det på.

– Han er etter min mening altfor god for OBOS-ligaen, og jeg tror Sandnes Ulf hadde holdt seg i Tippeligaen hvis han ikke hadde blitt skadet i fjor, sier Klem.

– Jeg forstår at det kanskje ikke virker så attraktivt å spille på Norges nest øverste nivå når man tenker på Martins bakgrunn, men Sandnes Ulf har vært i flytsonen i vår og kjemper om opprykk, sier han.

– Det er ikke greit å gjøre det han gjør. Man blir nesten litt forbanna. Han setter seg selv foran klubben, og tar hverken hensyn til lagkamerater eller supportere. Jeg tror han vil vinne mye mer på å ha en åpen og ordentlig dialog, sier han.

– Han sender ikke akkurat gode signaler til klubber som skulle være interessert i å hente han, sier Klem.

(NTB/TV 2)