Kamikazeangrep og selvmål – Lillestrøm senket seg selv på Ullevaal

– Vi var ikke snille med oss selv i dag.

Vålerenga - Lillestrøm 2-0

Hjemmelaget Vålerenga fortsatte den fine formen da Lillestrøm gjestet Ullevaal mandag kveld.

Etter en tett og jevn førsteomgang mellom de to erkerivalene senket Lillestrøm seg selv i 2. omgang. Først dyttet Erling Knudtzon VIFs Ruben Kristiansen over ende i sekstenmeteren, og dermed scoret Alexander Mathisen på straffe i det 50. minutt. 16 minutter senere satte LSK-spiller Marius Amundsen ballen i eget nett. Dermed vant Vålerenga 2-0.

– Vi var ikke snille med oss selv i dag, sa LSK-trener Rúnar Kristinsson etter kampen.

Amundsen var skikkelig lei seg etter å ha scoret selvmålet.

– Det kommer et innlegg fra høyresiden og inn bak forsvaret. Da klarer jeg selvfølgelig å få ballen i eget mål. Det ser sikkert veldig klønete ut, sa Amundsen etter kampen.

Se sammendraget av kampen øverst i saken!

Etter å ha scoret på straffe og slått innlegget til selvmålet var Alexander Mathisen strålende fornøyd etter kampen.

– Det var greit, det var ikke akkurat verdens vanskeligste straffe. Den satt bra i alle fall, sa Mathisen til C More.

– Det var deilig. Å få de to i en sånn type kamp. Kampene mot Lillestrøm er en av de viktigste kampene i sesongen, og med tanke på tabellsituasjonen var det veldig viktig, fortsatte Mathisen. 

Vålerenga slet lenge mot Lillestrøms forsvarsmur. Etter kampen var Kjetil Rekdal lettet over at det ble seier og tre poeng.

– Du vet at disse kampene er vanskelige. Tålmodighet var viktig og den gangen vi hadde muligheten til å åpne opp kampen i 1. omgang rotet vi det bort. Derfor var det deilig å få målene i 2. omgang, sa Kjetil Rekdal etter kampen.

Friday fikk enorm sjanse for LSK

Lillestrøm fikk en enorm sjanse til å ta ledelsen allerede i det første minuttet. Jonatan Tollås Nations tilbakespill var altfor løst, og Fred Friday snappet ballen. Men debutant Sascha Burchert i Vålerenga-målet vartet opp med en strålende redning.

Syv minutter senere prøvde Ghayas Zahid et skudd, men ballen gikk utenfor. 

Lillestrøm lå lavt og nektet hjemmelaget rom. Zahid prøvde nok et skudd etter 33 minutters spill, men keeper Arnold Origi hadde ingen problemer med å holde skuddet.

Det stod 0-0 til pause etter det som var en omgang med lite angrepsfotball.

Straffescoring og selvmål

Fem minutter ut i 2. omgang fikk Vålerenga straffe. Ruben Kristiansen lurte Erling Knudtzon ute på sin venstre side og dro seg inn i sekstenmeteren.

Knudtzon svarte med å dytte spilleren over ende. Et klart straffespark som Alexander Mathisen ikke hadde noen problemer med å sette i mål.

Lillestrøm åpnet seg mer opp etter scoringen, men det var likevel Vålerenga som scoret det neste målet. Målscorer Mathisen slo inn et lavt innlegg mot Omarsson. LSKs Marius Amundsen var uheldig med berøringen og satte ballen bak egen keeper. 2-0 til vertene.

Lillestrøm maktet aldri å svare etter selvmålet og Vålerenga vant 2-0. 

Slik startet lagene:
Vålerenga: Sascha Burchert, Simon Andreas Larsen, Jonatan Tollås Nation, Kjetil Wæhler, Ruben Kristiansen, Alexander Mathisen, Christian Grindheim, Herman Stengel, Elías Már Ómarsson, Ghayas Zahid, Deshorn Brown.
Lillestrøm: Arnold Origi, Michael Timisela, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Kind Mikalsen, Finnur Orri Margeirsson, Bonke Innocent, Imoh Fred Friday, Marius Lundemo, Stian Ringstad, Erling Knudtzon.