Dette skjedde med Spice Girls-jentene

Spice Girls-jentene har gått nye veier som talentshow-dommer, soloartist, radiovert, barnebokforfatter og klesdesigner. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fem unge jentene i Spice Girls tok verden med storm på 90-tallet. Fra gruppen ble dannet i 1994 til de gikk hver til sitt i 2000, solgte de over 85 millioner plater over hele verden. Det gjør Spice Girls til den bestselgende jentegruppen noensinne. 

Men hva gjør Mel B «Scary Spice», Mel C «Sporty Spice», Emma «Baby Spice», Geri «Ginger Spice» og Victoria «Posh Spice» nå?

Gjenforening

Etter syv år med stillhet fra popgruppen, annonserte Spice Girls i 2007 at de skulle gjenforenes. Alle fem medlemmene ble med på en verdensomspennende turné.Jentene solgte ut hele seksten konserter i London, og den første ble utsolgt på kun 38 sekunder. 

Etter verdensturneen ble det igjen stille fra jentegruppen, før de i 2012 ble samlet på nytt. Denne gangen var anledningen at det skulle lages en musikal av Spice Girls-sanger, kalt «Viva Forever: The Musical». 

Senere samme år ble de gjenforent nok en gang, da sommer-OL ble arrangert i London. Under avslutningsseremonien fremførte de en medley av noen av deres største hits, blant annet «Wannabe» and «Spice Up Your Life».

I tillegg til gjenforeningene, er alle jentene fortsatt i rampelyset med egne prosjekter.

Saken fortsetter under bildeserien. 

Mel B er talentshow-dommer

TV-PERSONLIGHET: Melanie Brown (40) gjør for tiden stor suksess som dommer på talentshowene «America's Got Talent» og «X Factor». Foto: Stella Pictures
TV-PERSONLIGHET: Melanie Brown (40) gjør for tiden stor suksess som dommer på talentshowene «America's Got Talent» og «X Factor». Foto: Stella Pictures
SOLOARTIST: Melanie Chisholm (41) har gitt ut seks soloalbum. Foto: Stella Pictures
SOLOARTIST: Melanie Chisholm (41) har gitt ut seks soloalbum. Foto: Stella Pictures
RADIO-VERT: Emma Bunton (39) har et eget radioprogram. Foto: Stella Pictures
RADIO-VERT: Emma Bunton (39) har et eget radioprogram. Foto: Stella Pictures
FORFATTER: Geri Halliwell (42) skriver barnebøker. Foto: Stella Pictures
FORFATTER: Geri Halliwell (42) skriver barnebøker. Foto: Stella Pictures
KLESDESIGNER: Victoria Beckham (41) gjør suksess med eget klesmerke. Foto: NTB Scanpix
KLESDESIGNER: Victoria Beckham (41) gjør suksess med eget klesmerke. Foto: NTB Scanpix

Rett etter at Spice Girls ga seg, tok Melanie Brown (40) steget over i TV-verdenen. På starten av 2000-tallet ledet hun flere britiske TV-program, blant annet musikkprogrammet «Top of the Pops».

Etter hvert beveget hun seg utenfor England. I 2011 var hun dommer på australske «X Factor», og året etter ledet hun australske «Skal vi danse». De tre siste årene har hun vært en av dommerne på «America's Got Talent», og i fjor var hun dommer på britiske «X Factor».

Etter at Spice Girls takket for seg, har hun gitt ut tre soloalbum. Ingen av Mel Bs sololåter har slått an i Norge, men i Storbritannia toppet hun hitlistene med låten «I Want You Back».

Mel B er gift med regissøren Stephen Belafonte (40), og sammen har de en datter på fire år. Hun har også to barn fra tidligere forhold; En datter på åtte år, som hun fikk sammen med skuespilleren Eddie Murphy, og en datter på 16 år, som hun fikk sammen med sin eksmann. 

Mel C holder solokarrièren i gang

Etter Spice Girls-tiden har Melanie Chisholm (41) fortsatt holdt fokuset på musikken, og i løpet av sin solokarrière har hun gitt ut seks album.

Sammen med Bryan Adams ga hun ut låten «When You're Gone» i 1998, og året etter kom debutalbumet. Låtene «Never Be the Same Again» og «I Turn to You» toppet begge hitlistene i Norge. 

Hennes hittil siste album kom i 2012, og samme år spilte hun rollen som Maria Magdalena i musikalen «Jesus Christ Superstar» i Storbritannia. 

I år er hun dommer for «Asia's Got Talent» i Singapore. 

Mel C har en datter på seks år, som hun har sammen med eiendomsutvikleren Thomas Starr (48). Hun og Starr var i et forhold i ti år, men de gikk fra hverandre  i 2012. 

Emma jobber med radio

Emma Bunton (39) er den yngste av Spice Girls-jentene. Hun startet karrieren som reklamemodell før hun ble en del av popgruppen. 

Hennes debutalbum som soloartist ble gitt ut i 2001. Singelen «What Took You So Long» gikk helt til topps på hitlistene i Storbritannia. Også i Norge ble det en hit, og Emma opptrådte på VG Lista på Rådhusplassen i Oslo i 2001. Til sammen har hun gitt ut tre soloalbum.

Emma har vært gjestedommer på både «American Idol», britiske «X Factor» og «Britain's Got Talent».

I 2009 begynte hun å jobbe på et morgenshow på den britisk radiostasjonen Heart, og nå har hun sitt eget program som sendes hver lørdag. 

Emma har vært sammen med den britiske R&B-sangeren Jade Jones (36) siden 2000. Paret forlovet seg i 2011, og sammen har de to sønner på åtte og fire år. 

Geri er barnebokforfatter

Geri Halliwell (42) forlot Spice Girls i 1998 på grunn av uenigheter med resten av gruppen, og hun var derfor ikke med på gruppens tredje plateutgivelse. 

I 1999 startet hun sin solokarriere, og i løpet av seks år ga hun ut tre album. Låten «It's Raining Men» ble hennes største hit, og den gjorde det også bra på de norske hitlistene. 

Geri har gitt ut to selvbiografier, og i 2008 kom den første barneboken i en serie på seks. Bøkene handler om livet til ni år gamle Ugenia, og Geri har uttalt at karakteren er basert på henne selv. 

For to år siden ble hun dommer på «Australia's Got Talent». Tidligere i år avslørte hun at hun jobber i studio med nytt materiale. 

Geri har en datter på ni år, som hun fikk etter et kort forhold med manusforfatter Sacha Gervasi (49). Tidligere i år giftet hun seg med motorsport-profilen Christian Horner (41), og da var Emma Bunton gjest i bryllupet.  

Victoria designer klær

Victoria Adams (41) skiftet navn til Victoria Beckham da hun giftet seg med David Beckham (40) i 1999. 

I 2001 ga hun ut sin debutplate som soloartist. I ettertid ble det utgitt flere singler, og hun var i gang med et nytt album. Det ble derimot aldri lansert, og i 2004 ga hun opp musikken for å satse på en karrière innen mote.  

Hennes første møte med motebransjen var som catwalkmodell og reklamemodell. I 2004 gikk hun over til å designe klær, og hun designet jeans for merket Rock & Republic. To år senere lansert hun sitt eget jeansmerke, «dvb Style», og i 2008 startet hun klesmerket Victoria by Victoria Beckham, som består av både klær, vesker og solbriller. 

I 2007 lanserte hun og David sin første parfyme, og i ettertid har de laget over 20 ulike parfymer. 

Victoria og David har fire barn sammen: Sønnene Brooklyn (16), Romeo (12) og Cruz (10), samt datteren Harper (4). 

Da David feiret sin 40-årsdag tidligere i år, var både Emma, Mel C og Geri gjester.