RAPPER: Kanye West (38) er snart aktuell med nytt album, og nå lar han fansen få første smakebit. Foto: Michael Loccisano/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
RAPPER: Kanye West (38) er snart aktuell med nytt album, og nå lar han fansen få første smakebit. Foto: Michael Loccisano/Getty Images/AFP/NTB Scanpix

Kanye West stiller ut egen musikk på kunstmuseum

En video av to nye låter av rapperen Kanye West (38) stilles ut på et kunstmuseum i Los Angeles. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske rapperen Kanye West (38) går nye veier for å promotere musikken sin.

West jobber for tiden med sitt syvende album, som har fått tittelen «SWISH». Selv om albumet ikke har fått en lanseringsdato ennå, gir han fansen nå en første smakebit.

Museet Los Angeles County Museum Art (LACMA) stiller ut en video av en ni minutter lang liveopptreden av West, hvor han fremfører de to nye låtene «All Day» og «I Feel Like That».

Videoen spilles under museets åpningstider, og utstillingen er tilgjengelig i kun fire dager, skriver The Guardian.

Kim dukket opp

Både West og kona Kim Kardashian (34) var til stede da utstillingen åpnet fredag kveld.  

Den har ikke vært annonsert på forhånd, og det var kun 130 publikummere som fikk med seg åpningen, skriver Hollywood Reporter.

Det skal ha blitt satt i gang strenge sikkerhetstiltak for å unngå at noen filmet utstillingen. Publikum måtte levere inn sine mobiltelefoner, og ansatte fikk forbud mot å dele informasjon på sosiale medier. 

Los Angeles-museet har derimot delt et bilde av åpningen på sin Instagram-konto, hvor Kanye poserer med Kim, regissøren Steve McQueen og hans datter, samt museets direktør, Michael Govan.

Oscar-vinnende filmskaper

West har gått sammen med den Oscar-vinnende filmskaperen Steve McQueen (45) for å lage videoen. McQueen har regissert anerkjente filmer som «Shame» og «12 Years A Slave».

– Han er en av mine favorittartister. Han kom i brylluper vårt også, sa Kanye West om McQueen under åpningen, ifølge Hollywood Reporter

Kuratoren for samtidskunst ved museet forklarer til MTV hvorfor de har valgt å stille ut Kanyes video.

– Kanye West har vært en hyppig samarbeidspartner med billedkunstnere, og produksjonen rundt videoene hans har lenge vært et sted for å kunne utforske kunst og film, sier Franklin Sirmans ved LACMA til MTV