THOMAS MÜLLER KOMMER TIL ULLEVAAL: Martin Ødegaard og Norge møter Tyskland i den første VM-kvalifiseringskampen neste høst.
THOMAS MÜLLER KOMMER TIL ULLEVAAL: Martin Ødegaard og Norge møter Tyskland i den første VM-kvalifiseringskampen neste høst.

Åpner mot Tyskland

Norge både starter og avslutter VM-kvalifiseringen på hjemmebane.

Oslo (NTB): Norge skal åpne VM-kvalifiseringen i fotball mot Tyskland hjemme på Ullevaal 4. september neste år, melder Norges Fotballforbund.

– Det er motiverende å møte regjerende verdensmester hjemme i den første kampen. Det er vi godt fornøyd med. Det er en attraktiv kamp både sportslig og med tanke på publikum, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til fotball.no.

Han har tidligere sagt at 2. plassen i gruppen vil være et naturlig mål for det norske landslaget, som da kan satse på å komme med til sluttspillet i Russland i 2018 via playoff blant de åtte beste gruppetoerne i den europeiske kvalifiseringen.

Det blir hjemmekamper på Norge både først og siste i kvalifiseringen, og det er landslagssjefen godt fornøyd med.

– Vanligvis pleier kamper i mars å være utfordrende for oss, men vi synes det er greit å få Nord-Irland da. Vi er veldig godt fornøyd med å avslutte på hjemmebane. For oss ble dette et bra oppsett, sier Høgmo.

Norge VM-kvalifiseringskamper spilles slik:
4.september: Norge-Tyskland
8.oktober: Aserbajdsjan-Norge
11.oktober: Norge-San Marino
11.november: Tsjekkia-Norge
26.mars: Nord-Irland-Norge
10.juni: Norge-Tsjekkia
1.september: Norge-Aserbajdsjan
4.september: Tyskland-Norge
5.oktober: San Marino-Norge
8.oktober: Norge–Nord-Irland