URINGATE: Veggene i Mission Street i San Francisco skal males med vidundermidlet. FOTO: AP Photo/Eric Risberg
URINGATE: Veggene i Mission Street i San Francisco skal males med vidundermidlet. FOTO: AP Photo/Eric Risberg

Tisser du på veggene i denne byen, får du deg en stor overraskelse...

I San Francisco tisser veggene tilbake på deg ... 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Urinering på offentlig plass har lenge vært et stort problem i San Francisco i den amerikanske delstaten California. Til tross for at myndighetene har innført bøter på mellom 50 og 500 dollar, det vil si mellom 410 og 4100 kroner, har ikke folk brydd seg nevneverdig, ifølge SF Gate

San Francisco Public Works har så langt i år mottatt 375 forespørsler om å fjerne urin fra gatene. Nå har myndighetene fått nok, og går nye veier for å få bukt med offentlig urinering. 

– Ingen vil lukte urin

Arbeidere har nemlig malt hele ni vegger i byen med vannavstøtende maling, eller tiss-avstøtende, om du vil.

Og flere flater skal males. 

Produktet som brukes kalles Ultra-Ever Dry og gir en superhydrofob overfalte. I praksis betyr dette at veske som treffer veggen, spretter tilbake. Du vil altså selv ende opp med urin på skoene dine, hvis du prøver deg på en av de utvalgte veggene.

– Ingen ønsker å lukte urin. Vi prøver forskjellige ting for å få San Francisco til å lukte godt og se vakker ut, sier Public Works-direktør Mohammes Nuru til avisen. 

Bør passe deg flere steder

Veskebestandig maling er allerede blitt tatt i bruk i Europa, blant annet i den tyske byen Hamburg, ifølge CBS San Francisco som også har omtalt saken. 

Det er dermed flere steder du bør passe deg når naturen kaller....

San Francisco er ifølge tv-stasjonen beryktet for sin stank i enkelte bydeler, og lukten stammer fra folk som tisser. Da gjenstår det bare å se om det nyeste tiltaket vil hindre folk fra å late vannet.