Nå er «Norges heftigste roadtrip» i gang

Hundreveis av bilentusiaster skal kjøre Norge på langs.

Robin Mirza Bodén og Luna Mikaelsen Kokvik er to av deltakerne som skal være med på roadtripen fra Oslo til Nordkapp.
Robin Mirza Bodén og Luna Mikaelsen Kokvik er to av deltakerne som skal være med på roadtripen fra Oslo til Nordkapp.

Den over over 2.000 kilometer lange turen fra Oslo til Nordkapp startet natt til lørdag. Arrangementet kommer i kjølvannet av en av årets store publikumsvinnere på kino – Børning. I filmen dreier handlingen seg om et gatebilrace gjennom nesten hele Norge, opp til Nordkapp.

Det gikk ikke lang tid før noen begynte å jobbe med ideen om å gjøre noe lignende på ordentlig. Skjønt, noe race er det naturligvis ikke snakk om.

Arrangørene er nøye med å påpeke at det legges opp til sosial tur, der en følger de lover og regler som gjelder for veitrafikken. Kjøreruten er ifølge ON2015 gjennomgått i samarbeid med Trygg Trafikk.

Har varslet politiet

– Hvordan har reaksjonene vært på at dere gjør dette?

– De har vært blandet. Noen skjønner ikke vitsen, mens andre synes det er kjempespennende og ønsker oss masse lykke til, sier prosjektleder Christian Martinsen i Streetevents.no, som står bak ON2015.

– Hva gjør dere med de som eventuelt finner ut av de vil kappkjøre, eller bryter trafikkreglene?

– Vi kjører nulltoleranse på trafikksikkerhet. Vi har også varslet politiet og ytret ønske om kontroller langs ruta. Dersom vi får et avvik, blir det tatt stilling til der og da. Men det kan medføre ekskludering fra videre deltakelse. Dette handler jo om sikkerhet.

Les også: Råner tatt for børning

Over 450 deltakere

Planen er at turen skal ta fem dager, med fire overnattinger på veien nordover. 

Det hele startet altså fredag kveld. Oppmøtet er klokken 22.00 ved Tusenfryd i Ås, og det blir felles avreise derifra ved midnatt...

Over 150 biler, og mer enn 450 personer, kommer til å kjøre ruten opp til landets nordligste punkt, som er "mål". Deltakerne er fra hele landet, og minst ett team fra Sverige, skal også delta.

– Det er en god blanding av mennesker i alle aldre, fra under 18 år til over 50, sier Christian Martinsen, i ON2015.

Stopper i Hell

Underveis blir det fire hovedstopp med overnatting. Den første etappen ventes å vare helt fram til lørdag morgen, da er det ankomst i Stjørdal/Hell, i nærheten av Låkebanen.

Her blir det diverse aktiviteter.

– Vi legger opp til aktiviteter både for ungdom og familier. Det blir adskilte områder, slik at de som ønsker det, kan få ro og stillhet, sier Martinsen.

Les også: Trimming: Det kan være morsomt - og bli kjempe dyrt!

NM i bilstereo

Søndag formiddag rundt lunsj, er planen å dra videre, til overnattingssted nummer 2: Rognan. Her blir det ikke lagt opp til noen spesielle aktiviteter, før neste etappe som går til Strandbu Camping. 

Den siste overnattingen på turen er ved Kvenvikmoen Motorpark i Alta. Her blir det utdeling av deltakerpremier, kvalifisering til NM i bilstereo og DJ som spiller i telt med servering. 

Deretter går siste etappe opp til Nordkapp, der deltakerne er ventet å ankomme på ettermiddagen onsdag 29. juli. Returen organiserer deltakerne selv.

Les også: Nå kan du få en ekte filmstjerne i garasjen