TV 2s ekspert etter Liverpools storkjøp: – Jeg spår fremdeles 6.plass

Ekspertene tror ikke Brendan Rodgers' kjøp av Christian Benteke er godt nok for Mesterliga-plass.

Christian Benteke er klar for Liverpool, noe som ble bekreftet onsdag kveld.

Den gigantiske belgieren kostet merseysiderne rundt 414 millioner kroner og er storklubbens nest største kjøp noensinne etter Andy Carroll.

Overgangen er den første store etter at TV 2s eksperter tidligere denne uken lanserte sine opprinnelige tabelltips, som denne sommeren er gitt med en noe spesiell vri.

Ekspert-oktetten kan nemlig endre sine tips i tråd med at det skjer overganger, og et endelig tabelltips lanseres ikke før noen dager før sesongstart.

Les mer her: TV 2s eksperter er foreløpig uenige: Fire forskjellige lag tippes på topp

Bentekes overgang har allikevel foreløpig ikke fått ekspertene til å endre sine syn på Liverpools sluttplassering, og sju av åtte av dem har fremdeles de røde på 5. plass.

Åttendemann, Trevor Morley, har dem på 6. plass, og tror fremdeles ikke at Liverpool blir tabellmessig bedre enn det de ble forrige sesong. Han tror de havner bak Tottenham på ny.

– Alle andre har Liverpool på 5., men jeg har dem på 6. fordi jeg tror Tottenham får en veldig god sesong. Mauricio Pochettino har et ungt og god lag på gang, og i tillegg er de forsterket med meget gode Toby Alderweireld, sier den tidligere Premier League-spissen.

– Det kan ta tid for ham å finne sin plass. Det blir en kamp om 5. plassen
Morley sår tvil om Benteke passer inn i måten Liverpool spiller fotball på, til tross for at han er en meget god spiller.

– Det kan ta litt tid for ham å finne sin plass der. Han er ikke akkurat «a Liverpool-style player». Han er en god spiller, som vil score mål, men dette er veldig interessant. Jeg tror ikke nødvendigvis at han blir så bra for Liverpool. Enten treffer du eller så treffer du ikke, forklarer han.

Raheem Sterling og Steven Gerrard er forsvunnet og Benteke er kun en i rekken av erstattere på Anfield. Divock Origi, Danny Ings, James Milner, Nathaniel Clyne og Roberto Firmino har også kommet til, men Morley mener at avstanden opp til de aller beste fremdeles blir for stor.

– Raheem Sterling var jo nærmest forhatt av fansen mot slutten, så supporterne er sikkert fornøyd nå. Men når man henter noen som man forventer skal score 25 mål, så er det ikke alltid at det slår til. Uansett så er de fire øverste lagene altfor gode, så jeg klarer ikke å se for meg at Liverpool skal blande seg inn i kampen om Mesterliga-plassene. Det blir en kamp om 5. plassen, sier eksperten.

Villa justeres ned to plasser - Liverpool blir stående
Morley velger derfor ikke å justere sitt Liverpool-tips, men mener Aston Villa kommer til å bli preget av Bentekes exit. Derfor flytter han dem to plasser ned, fra sitt opprinelige tips om 12. plass til en mer moderat 14.plass.

– For Villa er dette et enormt tap. De gjorde det så bra mot slutten i forrige sesong og spilte så god fotball, men nå har de mistet sine tre beste spillere i Cleverley, Delph og Benteke. Det blir veldig interessant å se hvem Tim Sherwood nå får hentet inn. Jeg flytter dem uansett fra 12. til 14. plass.

– Du tror ikke det kan bli nedrykksstrid?

– Nei. Alt handlet om Benteke på slutten, men jeg tror ikke det blir nedrykk. De har noe på gang, og det blir spennende å se hvem Tim henter inn som erstattere, avslutter Morley.

PS! Erik Thorstvedt og Kasper Wikestad ga tidlig beskjed om at denne overgangen ikke vil påvirke deres tips.

Hva tror du? Ta diskusjonen på våre Facebook-sider!