BITE-KARANTENE: Nadir Ciftci må stå over Celtics seks første ligakamper for å ha bitt en motspiller. FOTO: JEFF HOLMES /
BITE-KARANTENE: Nadir Ciftci må stå over Celtics seks første ligakamper for å ha bitt en motspiller. FOTO: JEFF HOLMES /

Deilas nye spiss «tok en Suárez»

Utestengt i seks kamper for biting.

Ronny Deilas nysignerte spiss Nadir Ciftci har blitt ilagt seks kampers karantene for å ha bitt motspiller Jim McAlister under et Dundee-derby i slutten av forrige sesong.

23-åringen har i tillegg fått en «betinget» dom på to kampers karantene, om han ikke klarer å holde seg på matten ut 2015/2016-sesongen.

Den daværende Dundee United-spissen ble taklet av McAlister mens han allerede lå nede, og reagerte med å bite sin motspiller i kneet.

Det skotske fotballforbundet opprettet disiplinærsak, og tidligere denne uken ble dommen offentliggjort.

– Det er skuffende for både oss og for Nadir, men avgjørelsen er tatt og vi må komme oss videre, sier Celtics assistenttrener John Collins til Sky Sports.

– Det skjedde i hans tidligere klubb. Vi må alle lære av våre feil, så håper vi han ikke gjør det igjen, sier han.

Utestengelsen bringer tankene over på en viss Luis Suárez som ikke mindre enn tre ganger har blitt utestengt for biting. Den første av utestengelsene var syv kamper lang og trådte i kraft like før han signerte for Liverpool.

Ciftci får spille Champions League, og er i Celtic-troppen som onsdag kveld spiller kvalifisering borte mot islandske Stjarnan.