Knust pallkandidat måtte bryte Tour de France

– Han er syk, sier lagledelsen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager nå!

Tejay van Garderen var det store amerikanske sammenlagthåpet i årets Tour de France, og så ut til å være på vei mot en pallplass i Paris.

26-åringen lå på en sterk 3. plass i sammendraget, 03.32 bak ledende Chris Froome og bare 22 sekunder bak Nairo Quintana på 2. plass.

Underveis på onsdagens fjelletappe sa det imidlertid stopp for BMC-kapteinen.

Van Garderen slet tidlig på etappen og tapte tre-fire minutter til konkurrentene allerede opp dagens første 3. kategoriserte stigning. Etterhvert ble det bare tøffere og tøffere for Montana-karen og vel 70 kilometer før mål måtte han bryte.

Sammenlagtleder Froome likte ikke å høre at sin amerikanske konkurrent hadde stått av.

– Jeg føler med Tejay som måtte bryte. Han har syklet bra i årets Tour, og det var dumt at han måtte stå av. Jeg håper han kommer seg fort igjen, sier Froome til TV 2.

Årsaken til exiten skal være sykdom, og van Garderen så veldig svært blek og sliten ut da han måtte gå av sykkelen og sette seg inn i den ventende BMC-bilen.

– Han fortalte at han var syk, men vi vet ikke hva som er problemet, sa BMCs sportsdirektør Max Sciandri til fransk tv underveis.

BMC-veteran Samuel Sanchez likte naturlig nok svært dårlig at kapteinen måtte kaste inn håndkleet.

– Dette er et stort slag for oss, med bare tre dager igjen til Paris. Dette er tungt, men vi skal kjøre på og forsøke å gjøre vårt beste, sier spanjolen, ifølge Cycling News.

Van Garderen selv snakket med media før etappen og han virket da både optimistisk og ved godt mot. 

– Det er hard etappe i dag, men jeg kjenner godt til den. Løypen passer godt til meg og jeg tror vi får et flott ritt, sa han til NBC.