U-landslagsspiller utfordrer Gulbrandsen til duell

Leo Østigård (15) har latt seg inspirere av Fredrik Gulbrandsen og Steinthor Thorsteinsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det der er det ikke mange fotballspillere som klarer, sa Jesper Mathisen i FotballXtra da han så turnøvelsene til Molde-spiller Fredrik Gulbrandsen.

Siden har Steinthor Thorsteinsson gjort det samme, for å bevise at det er flere enn Molde-spilleren som makter der.

Ønsker duell mot Gulbrandsen

Nå har også fotballspilleren Leo Østigård (15) vist at han klarer det samme som de to Tippeliga-spillerne. Til daglig spiller 15-åringen midtstopper på Molde 2 og for G16-laget i den nasjonale serien. Østigård har også én landskamp for G16 i år.

I en video publisert på Twitter gjør 15-åringen øvelsene som Gulbrandsen. Nå utfordrer Østigård Gulbrandsen til duell om hvem som er best i trimrommet.

Imponert? Se video øverst i saken!

– Ja, det kunne vi ha gjort. Jeg kunne godt vært i duell mot ham. Jeg har en onkel som er flink til det, og jeg har ikke gått på turn. Så prøvde jeg litt forskjellig, sier Østigård.

Det var nylig at 15-åringen prøvde seg på turnøvelsene. Midtstopperen mener han vil bli bedre de neste ukene, og snart skal han på samling med G16-landslaget. Der skal han få flere av lagkameratene til å prøve på det samme. Dermed kan det være at det kommer flere videoer fremover.

– Jeg skal trene hardt. Til uken kommer også onkelen min hjem, og da skal vi prøve på noe helt nytt også, fortsetter 15-åringen.

Balanse er utrolig viktig

– Hvor vanskelig er det å utføre øvelsene?

– Det var veldig vanskelig. Du må være ganske sterk. Balanse er utrolig viktig, spesielt når du skal ned igjen og for å komme frem i posisjon igjen, fortsetter Østigård.

U-landslagsspilleren forklarer at det er helt spesielle muskler som får kjørt seg.

– Det tar på mye i rygg og mage, spesielt når du skal frem og opp. Balansen har også mye å si her. Jeg har stått en del på hender og da har du et grunnlag, fortsetter Østigård.

– Det er veldig artig å holde på med litt andre ting. Koordinasjon er veldig viktig, avslutter midtstopperen.