Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingvill Måkestad Bovim er ferdig for sesongen.

Det skriver 33-åringen på en Instagram-melding tirsdag formiddag.

– No more of this for 2015, skriver hun, før hun fortsetter.

<blockquote class="instagram-media" data-instgrm-captioned data-instgrm-version="4" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"><div style="padding:8px;"> <div style=" background:#F8F8F8; line-height:0; margin-top:40px; padding:50% 0; text-align:center; width:100%;"> <div style=" background:url(data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAACwAAAAsCAMAAAApWqozAAAAGFBMVEUiIiI9PT0eHh4gIB4hIBkcHBwcHBwcHBydr+JQAAAACHRSTlMABA4YHyQsM5jtaMwAAADfSURBVDjL7ZVBEgMhCAQBAf//42xcNbpAqakcM0ftUmFAAIBE81IqBJdS3lS6zs3bIpB9WED3YYXFPmHRfT8sgyrCP1x8uEUxLMzNWElFOYCV6mHWWwMzdPEKHlhLw7NWJqkHc4uIZphavDzA2JPzUDsBZziNae2S6owH8xPmX8G7zzgKEOPUoYHvGz1TBCxMkd3kwNVbU0gKHkx+iZILf77IofhrY1nYFnB/lQPb79drWOyJVa/DAvg9B/rLB4cC+Nqgdz/TvBbBnr6GBReqn/nRmDgaQEej7WhonozjF+Y2I/fZou/qAAAAAElFTkSuQmCC); display:block; height:44px; margin:0 auto -44px; position:relative; top:-22px; width:44px;"></div></div> <p style=" margin:8px 0 0 0; padding:0 4px;"> <a href="https://instagram.com/p/5ZQ31MByWr/" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_top">No more of this for 2015! --------------------------------------------Under et løp i Liege den 15. juli falt en av de andre løperne rett foran meg. Jeg måtte da hoppe over denne løperen og landet litt på skrå. Dette førte til en skade i leggen. Vi var først redd for at det var en stor skade men etter å ha brukt krykker i noen dager og etter å ha tatt MR er konklusjonen at dette er en skade som vil være bra etter ca 6 uker. VM i år går derfor ut, men med tanke på Rio neste år vil denne skaden være uten betydning! After the fall of one of the girls in Liege, I got an injury in my calf. I will have to end my season now and start with the rehab to be able to do all the training needed for next year Olympics!</a></p> <p style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px; margin-bottom:0; margin-top:8px; overflow:hidden; padding:8px 0 7px; text-align:center; text-overflow:ellipsis; white-space:nowrap;">Et bilde publisert av Ingvill Måkestad Bovim (@runingvill) <time style=" font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px;" datetime="2015-07-21T10:24:56+00:00">tirsdag 21. Juli. 2015 PDT</time></p></div></blockquote> <script async defer src="//platform.instagram.com/en_US/embeds.js"></script>

– Under et løp i Liege den 15. juli falt en av de andre løperne rett foran meg. Jeg måtte da hoppe over denne løperen og landet litt på skrå. Det førte til en skade i leggen, skriver Måkestad Bovim.

Det var først fryktet at skaden var av alvorlig grad, men etter noen dager på krykker og en MR-undersøkelse kunne teamet konkludere med at det vil ta rundt seks uker før skaden er leget.

Dermed ryker friidretts-VM som arrangeres i Beijing i slutten av august, men OL i Rio til neste år skal ikke være i fare.

– Hun pådro seg en strekkskade. Det var under et løp i Liege at hun hadde et stort fall på de første 300 meterne. Først et fall, før hun hadde et annet, men på det første fallet så måtte hun hoppe over en annen løper og så til siden. Da fikk hun en skade i leggen. Hun fullførte, men på sisterunden kunne hun bare jogge. Så fikk hadde hun store smerter etter løpet og det viser seg at det er en skade som tar seks uker. Da er sesongen over, sier trener Knut Jæger Hansen til TV 2.

– Hvordan har hun tatt nyheten om skadeavbrekket?

– Hun fryktet at det var en større skade enn det som det viste seg å være etter MR-undersøkelsen. Så hun er fornøyd med det. Men hun begynte å komme i bra form og så frem til VM. Det hadde gått bedre enn hun hadde trodd etter skaden i vinter, fortsetter treneren.

Nå venter det noen rolige uker for Måkestad Bovim slik at hun blir fullt restituert frem mot oppkjøringen til OL i Rio neste sesong.

– Nå må hun unngå løping de seks neste ukene. Da skal hun trene alternativt og bygge opp styrke, forklarer Jæger Hansen.

– Vil denne skaden få noen konsekvenser for oppkjøringen til OL neste år?

– Nei, for hun vil være skadefri etter de seks ukene. Da er hun også helt skadefri i vinter og vil få en full oppkjøring, avslutter treneren.

Ingvill Måkestad Bovim har ikke svart på TV 2s henvendelser.

Vis flere