PÅMELDT: Christina Vukicevic gjør comeback under NM.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix FOTO: ÅSERUD, LISE /
PÅMELDT: Christina Vukicevic gjør comeback under NM.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix FOTO: ÅSERUD, LISE /

Gjør comeback under NM

Christina Vukicevic er påmeldt til løp for første gang på tre år.

Christina Vukicevic er påmeldt til løp for første gang på tre år.

Påmeldingslistene til NM i friidrett er nå klare, og der blir det endelig et gjensyn med Christina Vukicevic. Hun varslet tidligere i år at hun ville gjøre comeback og satse på OL i Rio, og nå er altså den endelige tilbakekomsten datofestet. NM går av stabelen i Haugesund 31.juli - 2.august, og der vil altså Vukicevic være å se for første gang siden hun røk ut av EM i forsøkene i juni 2012.

Jakter VM-krav

Det har ikke lyktes TV 2 å få en kommentar fra den gamle hekkedronningen, men rapportene går på at Vukicevic har prestert godt på trening. Og dermed føler seg fysisk rustet til møte med Isabelle Pedersen og resten av den norske eliten.

Persen til Vukicevic er så god som 12,74, mens kravet til å komme til VM i Beijing er 13.00. Er hun i nærheten av gammelt slag, kan denne tiden være innen rekkevidde allerede i årets sesong. Selv om OL i Rio er det store målet, kan det altså bli enda et internasjonalt mesterskap på Vukicevic allerede i år.

Isabelle Pedersen ser fram til møte med Vukicevic.

– Det blir spennende, og jeg er glad for at hun er tilbake. Det blir utrolig gøy å ha to utøvere i NM som kan kjempe en seieren, sa Pedersen til TV 2 tidligere i sommer.

Brødreduell

Det kan også bli en historisk brødreduell på 1500 meter. 14 år gamle Jakob Ingebrigtsen er påmeldt på 1500 meter, sammen med brødrene Henrik og Filip. Det er første gangen de tre Sandnes-brødrene møter hverandre til duell på høyeste nasjonale nivå.

Dermed ligger det an til flere spennende dueller når friidrettseliten møtes i Haugesund. Stevnet blir en av de siste mulighetene utøverne har til å ta VM-kravet.

– Påmeldingen går ikke ut før 10 august, men NM er en viktig arene for å bekrefte form, sier sportssjef Ronny Nilsen.