FØLER SEG GLEMT: Mohammed Fellah og Magnus Lekven. : Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /
FØLER SEG GLEMT: Mohammed Fellah og Magnus Lekven. : Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /

Norsk duo føler seg glemt i Danmark

Magnus Lekven og Mohammed Fellah spanderer gjerne en Danmark-tur på Høgmo.

Denne helgen var det ligastart i Danmark. På mandag var to nordmenn blant banens dominerende spillere da Esbjerg tok et sterkt bortepoeng mot Aalborg.

Føler seg glemt
Men hverken Magnus Lekven eller Mohammed Fellah har hørt et pip fra Per Mathias Høgmo.

– Man kan føle seg litt glemt her i Danmark. Vi har begge vært med landslaget litt tidligere, og vi føler begge vi gjør det bra her nede. Vi håper jo at noen vil se nedover hit etter hvert også, sier Lekven til TV 2 Sporten.

Han står oppført med fire a-landskamper. Den siste for drøyt to år siden, og han var med da Høgmo samlet sine tropper den første gangen. Mohammed Fellah har halvparten av Lekvens landskamper, men har ikke hørt noe som helst siden han forlot Vålerenga.

Etter en periode med skader, har det gått veldig bra for Fellah i Danmark det siste året, og han kom meget godt fra ligaåpningen mot Aalborg. To ganger sendte han tidligere RBK-spiller Nicki Bille Nielsen gjennom, men uten tellende resultat. Siste gangen smelte Bille Nielsen ballen i stanga.

– Vi spilte bra og skapte mange sjanser mot et veldig godt lag. Vi skulle scoret på den siste sjansen, men Bille treffer stolpen, sier Fellah, som fortsatte den gode formen fra forrige sesong i åpningskampen.

– Jeg synes jeg spiller en veldig god kamp, og jeg skaper en god del offensivt, og det er oppgaven min også.

– Fellah var veldig pigg, fastslår Lekven.

– Jeg sleit et helt år med skader da jeg kom. Det var et tungt år. Men nå har jeg vært skadefri en god stund, jeg har fått spille mye, og det var gått veldig bra. Jeg har følt meg utrolig bra.

Men det har ikke fått landslagsledelsen til å ta kontakt.

– Vi har ikke hørt noen ting, sier Lekven.

– Nei, ikke i det hele tatt, legger Fellah til, og begge synes det er litt rart med tanke på den gode formen begge har vist. Magnus Lekven er sågar kaptein på et Esbjerg-lag som med de rette forsterkningene i sommer er forventet å kjempe i toppen.

– Det er nesten så man får lyst til å reise tilbake til Tippeligaen for å få være med på å kjempe om en EM-plass, sier Fellah, mens lagkompis Lekven heller setter sin lit til at de vil bli lagt merke til der de er.

– Vi håper jo selvsagt at Høgmo kommer og ser på noen kamper her. Som Fellah sier, virker det som han følger veldig godt med på Tippeligaen, men vi håper han vil se på oss norske i Danmark. Vi vil gjerne vise oss frem. Vi har dessuten en del kamper i Europa League, med den internasjonale erfaringen det også gir.

– Mohammed Fellah er vår beste offensive spiller. Han er flink til å spille andre gode, han er ofte den som trer gjennom de avgjørende pasningene. Han skaper noe, og det har man kanskje manglet litt på landslaget, selv om det selvsagt er gode spillere der og, Ingen forkleinelse overfor dem. Men Fellah er i god form, og jeg tror definitivt han kunne tilført landslaget noe, skryter Lekven.

I bra form
Og etter det Holmlia-gutten viste i ligapremieren, er det ikke vanskelig å tro på Esbjerg-kapteinen. Fellah lagde til tider kaos i Aalborg-forsvaret, og kun en ineffektiv Nicki Bille Nielsen gjorde at høyrekanten ikke endte kvelden med minst én målgivende pasning.

På den sentrale midtbanen balanserte Lekven Esbjerg, og han misset knapt en pasning i løpet av 90 minutter, i en tøff bortekamp.

– Han er fantastisk med ball. Han har en helt egen ro nå man får presset mot seg. Han er kald, slår de riktige pasningene og dirigerer laget, gjengjelder Fellah og legger til;

– Vi må betale Høgmo for å reise ned og se på oss. Jeg tar den. Jeg spanderer, ler han.

Til helgen blir det norsk storkamp i Danmark. Kanskje det er anledningen for Høgmo til å ta en tur. Da tar Lekven og Fellah mot Ståle Solbakkens FC København. Det danske laget som allerede har en norsk landslagsspiller i Tom Høgli.