TV 2s eksperter er uenige: Fire forskjellige lag tippes på topp

... men Premier League-tipsene kan justeres fram mot sesongstart. Her følger du utviklingen, og ser alle analysene for sesongen som kommer.

Frem mot seriestart 8. august vil vi presentere en analyse og presentasjon av hvert eneste lag i Premier League for sesongen 2015/16.

Nedtellingen startet 20 dager før sesongstart, og varer frem til det braker løs på øyriket

Se alle presentasjonene nederst. I videovinduet øverst kan du drømme deg tilbake til forrige sesong!

Nederst i denne saken finner du alle de 20 analysene.

Allerede nå har nemlig våre eksperter og kommentatorer lansert sine Premier League-sesongtips, som denne sommeren blir flytende.

For hvor ofte skjer det ikke overganger som påvirker hvordan de endelige troppene vil se ut ved overgangsvinduets slutt om en drøy måned?

Det tas hensyn til i sommer, og ekspertene får dermed muligheten til å endre på sine tips etter hvert som sesongen nærmer seg. Et par dager før sesongstart lanseres så det endelige tipset, som trolig vil bli ulikt det du får se her i dag.

SISTE:

23. JULI: Christian Benteke er klar for Liverpool. Trevor Morley justerer Aston Villa ned to plasser, men beholder Liverpool på 6.plass. Både Erik Thorstvedt og Kasper Wikestad informerer tidlig om at de ikke gjør noen forandringer. Villa-endringer gjør at i gjennomsnittstipset passerer WBA Aston Villa.

4. AUGUST: De fleste av lagene har spilt ferdig sine treningskamper. Trevor Morley justerer Liverpool opp på 5. plass, og gjør også flere endringer nede på tabellen. Disse får dog ingen innvirkning. Samtidig plasserer han også Manchester United på 4., i stedet for 2., og Petter Myhre senker også dem fra 3. til 4. plass. Dermed blir Arsenal ekspertenes nye gjennomsnittlige Premier League-toer.

Åtte eksperter - fire ligamestere
Tipset er satt sammen av åtte eksperter, som faktisk hadde tippet så mye som fire forskjellige ligamestere pr. 19.juli.

– Foreløpig har jeg Manchester United på topp, men jeg er langt ifra sikker. Det er første gang jeg ikke føler meg sikker på at jeg klarer å plukke ut ligamesteren på forhånd. Siden TV 2 fikk Premier League har jeg kun bommet én gang, og det var da City vant for to sesonger siden. Men jeg har aldri følt meg så usikker som nå. Kanskje det kommer nærmere sesongstart, sier Kasper Wikestad.

Kommentatoren er den eneste i TV 2s ekspertpanel som har Louis van Gaals elever på topp, mens tre mann har bestemt seg for at Manchester City får revansje på ny og tipper de lyseblå som ligamester. En av dem er Erik Thorstvedt.

– City har blitt nummer en eller to de fire siste sesongene. At vi er flere som har de på topp er ikke noen bombe. Jeg tror på sult, og City har hatt en greie med at de ikke greier å gjenskape suksess. Men når de kommer i utfordrerposisjon, så er de veldig gode, sier TV 2s Premier League-ekspert.

To mann har også klokkertro på at Arsène Wenger og Arsenal kan løfte Premier League-troféet igjen, tolv år etter den røde delen av Nord-London kunne feire en ligatittel sist.

– Nå er tiden kommet for Arsenal. Det finnes flere grunner til det. Den beste signeringen gjorde dem forrige sesong og det er nå vi ser resultatene av det - det handler om Shad Forsythe. Fitnessguruen som endelig klarte å banke ned Arsenals evinnelige skadeliste til et minimum. Med så og si skadefri tropp og ikke det vanlige stresset med å måtte kvalifisere seg inn til Champions League så tror jeg Arsenal kommer godt ut av startblokkene, sier Per-Jarle Heggelund.

Kun Trevor Morley og Øyvind Alsaker av TV 2s åtte eksperter tror Chelsea blir ligamester for andre året på rad.

– Jeg er litt overrasket over det. De vant enkelt forrige sesong, og i mine øyne er de store favoritter igjen denne gangen,sier Morley.

Til tross for at kun to mann tror på dem, havner de blå øverst på det gjennomsnittlige tabelltipset, fordi ingen har dem lavere enn 3. plass.

– Jeg kan ikke se for meg at Arsenal skal klare det, og City var i mine øyne på topp for noen år siden. I tillegg klarer jeg ikke å se for meg at verken Pellegrini eller Wenger skal slå Mourinho, forklarer Morley.

På denne samlesiden finner du etter hvert alle de 20 analysene.

Diskuter engelsk fotball på våre Facebook-sider og på Twitter/Instagram ved bruk av #2pl.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

I videovinduet øverst kan du drømme deg tilbake til forrige sesong!