KRASJET: Her i krysset mellom Karl Johans gate og Fredriks gate i Oslo sentrum endte ferden for østlendingen som fyllekjørte. Bilen bærer preg av å ha kollidert flere ganger på vei fra Mysen.  FOTO: LARS OS / TV 2
KRASJET: Her i krysset mellom Karl Johans gate og Fredriks gate i Oslo sentrum endte ferden for østlendingen som fyllekjørte. Bilen bærer preg av å ha kollidert flere ganger på vei fra Mysen. FOTO: LARS OS / TV 2

«Døddrukken» mann kjørte fra Mysen før han braste inn i vegg på Karl Johan

Mannen i 40-årene ringte selv inn til politiet. Ferden endte i en husvegg i Oslo sentrum.

Klokken 01.55 natt til tirsdag ble politiet i Oslo varslet av Follo politidistrikt om en mann som fyllekjørte og var på vei mot Oslo.

Ti minutter senere endte ferden i en husvegg i krysset Fredriks gate/Karl Johans gate i Oslo sentrum. 

– Han er døddrukken. Ordentlig beruset, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt.

Mannen ble ikke skadet i ulykken. 

– Utrolig at det har gått bra

Mannen, som er etnisk norsk, i 40-årene og bosatt på Østlandet, sier selv at han har kjørt fra Mysen i Østfold, en strekning på over syv mil. Bilen ble også observert av politiet på E18 vestover fra Mysen. 

– Det er helt utrolig at han har kommet seg så langt. Han skulle til og med kjøre videre etter han krasjet, og politiet måtte pågripe ham. Han var ikke helt tam, sier Belle.

Skal ha krasjet syv ganger

Bilen skal ha skader på flere steder, hvilket rimer med mannens forklaring om at han har krasjet syv ganger på veien.

Politiet i Oslo ble varslet av politiet i Follo om en mann som kom på E18 Mosseveien innover mot hovedstaden. Tidligere hadde mannen selv ringt 112 gjentatte ganger og kommet med uklare meldinger som gjorde at politiet forstod at han var ustabil.

– Det gikk en stund hvor vi fant ut hvor han var, men da vi skjønte han var på E18 vestover og vi ikke nådde ham igjen, varslet vi politiet i Oslo, sier operasjonsleder Håkon Nilsen i Follo politidistrikt.

– Tar sin tid før han blir edru

Mannen vil nå bli tatt med til legesjekk før prøvetaking og arresten venter. 

– Vi får ta en god prat med ham når han blir edru, men det kan jo ta sin tid, sier operasjonsleder Belle i Oslo politidistrikt.