– Kommer ikke til å juble om jeg scorer mot Viking

Yann-Erik de Lanlay presentert som Rosenborg-spiller.

Fredag ble det bekreftet at Yann-Erik de Lanlay er klar for Rosenborg så lenge spilleren består den medisinske testen.

Mandag deltok vingen på RBKs trening før han klokken 18 ble presentert som RBK-spiller.

– Først og fremst kommer jeg her på grunn av Kåre. Jeg kjenner han veldig godt og vet hva han står for. Det er veldig trygt for meg å komme til en så stor klubb som Rosenborg, sier vingen som ikke legger skjul på at han trengte å komme seg videre i karrieren.

– Jeg trengte et miljøskifte. Litt for egen utvikling. Jeg tror det er sundt for meg. Så det er litt derfor, sier han til TV 2.

Overgangen fra Viking har ført til sterke reaksjoner i Stavanger, og Rosenborgs nysignering innrømmer at det har vært vanskelig.

 – For å være helt ærlig har jeg ikke vært så mye inne og lest. Dersom jeg gjør det blir jeg bare lei meg. Det har blitt brukt enkelte ord som, ja - det gjør ingen mening for meg å lese det. Men jeg har forståelse for reaksjonene, sier han.

27.september kommer også Viking til Lerkendal.

– Det blir spesielt. Men det er mange kamper før den tid. Jeg tar den kampen når den kommer, men nå er det Sandefjord som gjelder, sier han.

TRENER: Mandag trener Yann-Erik de Lanlay med Rosenborg. Senere på dagen gjennomgikk han den medisinske testen og ble presentert som RBK-spiller. Foto: TV 2.
TRENER: Mandag trener Yann-Erik de Lanlay med Rosenborg. Senere på dagen gjennomgikk han den medisinske testen og ble presentert som RBK-spiller. Foto: TV 2.

– Kommer du til å juble om du scorer mot Viking da?

– Nei. Jeg er som sagt litt Viking-gutt ennå. Så jeg kommer ikke til å juble da, sier han.

Pressekonferansen kan du se direkte øverst i artikkelen når den starter.

Etter det TV 2 erfarer betaler Rosenborg seks millioner for vingen. Summen kan øke til åtte millioner hvis trønderne tar gull denne sesongen.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er strålende fornøyd med å ha spilleren klar.

– De Lanlay er en perfekt kantspiller slik vi spiller fotball i Rosenborg. Og med de kantene vi har i stallen i dag vil han styrke oss med tanke på den travle høsten vi har foran oss med serie, cup og europacup, sa Kåre Ingebrigtsen til RBK.no da bekreftelsen kom.