INNRØMMET EN REKKE OVERGREP: I 2005 fortalte Bill Cosby om hvordan han utnyttet kvinner. Han nektet for å være en overgrepsmann, men kalte seg heller en kompromissløs playboy. FOTO: GG/FAMEFLYNET PICTURES /
INNRØMMET EN REKKE OVERGREP: I 2005 fortalte Bill Cosby om hvordan han utnyttet kvinner. Han nektet for å være en overgrepsmann, men kalte seg heller en kompromissløs playboy. FOTO: GG/FAMEFLYNET PICTURES /

Bill Cosby (78) innrømmet en rekke overgrep allerede for ti år siden

Hemmelige dokumenter fra et avhør i 2005 har lekket ut og avslører grove detaljer.

Vi har tidligere skrevet at komikeren Bill Cosby (78) allerede i 2005 innrømmet å ha gitt forbudt dop til minst én kvinne. Dopmiddelet han ga til kvinnen var forbudt fordi det ofte ble brukt i sammenheng med seksuelle overgrep.

Innrømmelsen ble kjent etter at nyhetsbyrået AP gikk til rettssak for å få tak i dokumentene. Nå har også New York Times klart å få tak i flere dokumenter fra de lange avhørene i 2005, og i de kommer det fram flere grove detaljer.

Presset kvinner til sex

Bill Cosby forførte en ung modell ved å vise interesse for hennes fars kreftsykdom. Han lovet andre kvinner å være deres mentor og karrièreveileder før han presset dem til å ha sex. Han betalte utdanninger og skaffet studieplasser til kvinner han kom i konflikt med. Han brukte også sin økonomiske makt til å holde det skjult for sin kone, skriver New York Times.

Alt dette og mye mer innrømmet Bill Cosby da han satt i et fire dager langt avhør for å forsvare seg mot anklager fra en ung kvinne for ti år siden. Hun anklagde Cosby for å ha dopet henne ned og forgrepet seg på henne.

Cosby nektet for å være en voldtektsmann, og han framstilte seg heller som en komprimissløs playboy som utnyttet både penger og berømmelse for å få de kvinnene han ville ha. I tillegg til å gi kvinner dop, utnyttet han stempelet han hadde som farsfigur og offentlig moralist.

– Er god til å tolke følelser

Han mente at han var god på å tolke hva kvinnene ville, uten at de trengte å bruke ord.

– Jeg tror jeg er veldig god til å tolke folk og deres følelser i disse romantiske, seksuelle situasjonene, uansett hva du kaller det, sa Cosby i avhøret.

I det senere har titalls kvinner kommet fram med sine historier om hvordan Bill Cosby har dopet ned og voldtatt dem. Cosby har aldri blitt dømt for noe, og saken i 2005 endte med forlik. Saken ble hemmeligholdt og avhørene ble gjemt, etter en avtale mellom partene.

I all tid etterpå har Cosby nektet for alle anklager som har kommet fra over 30 kvinner. Cosby har vært gift siden 1964.