Kristoff spurtslått på målstreken – igjen

– Men bare vent til Paris, sier Alexander Kristoffs trener optimistisk.

Hadde du Greipel på laget? Spill Tourmanager nå!

Valence/Bergen (TV 2): Alexander Kristoff hadde en aller tiders mulighet til å ta årets første etappeseier i Tour de France, men kom til kort på søndagens etappe.

Tyske André Greipel ble nemlig for sterk inn på oppløpet i Valence og tok sin tredje etappeseier i årets Tour. 

John Degenkolb ble nummer to, mens Kristoff endte på en sur 3. plass. Edvald Boasson Hagen var også involvert i finalen og tok 5. plassen.

– Greipel var sterkere

Katjusja gjorde en kjempejobb for å kjøre inn dagens brudd og holdt Kristoff godt med i front helt til finalen, selv om feltet måtte over en 2. kategorisert stigning vel 40 kilometer før mål.

Kristoff var derfor svært nedslått etter målgang.

– Jeg var ikke sterk nok. Greipel var sterkere. Jeg klarer ikke akselerasjonen når han går til og er på maksgrensen min. Han er en sterk spurter og har slått meg mange ganger før, sier Kristoff til TV 2.

– Laget gjorde en kjempejobb og fikk meg i en bra posisjon. Dessverre klarte jeg ikke å matche ham på farten, sukker rogalendingen.

– Er du skuffet?

– Med den innsatsen som laget legger ned i dag, så er jeg litt skuffet, ja, sier Kristoff.

Katjusja-stjernens trener og stefar, Stein Ørn, mener eleven tapte det hele før oppløpet gikk.

– Spurten ble tapt i den siste svingen der Greipel fikk akselerert fra en høyere utgangsfart. Men dette viser en veldig positiv utvikling for Alexanders del. Dette var boosten han trengte inn mot Champs-Élysées, sier han til TV 2,

– Jeg tror Alex vil føle at han kunne vunnet hvis han gjorde litt andre valg på slutten, og det gir ham en positiv feedback inn mot den siste uken. Vi får en endring den siste uken på grunn av stor fysisk belastning, og jeg tror dette er et svært godt utgangspunkt for å vinne den siste etappen, sier Ørn.

Og legger til følgende til norske fans som nå har gitt opp håpet om Kristoff-seier denne sommeren.

– Bare vent til Champs-Élysées!

Se og følg alle etappene i vårt livesenter!

Boasson Hagen: – Tøff dag

Boasson Hagen var ikke like skuffet som sin landsmann.

– Jeg hadde god hjelp helt på slutten, men Greipel presset meg av hjulet jeg hadde og da kom jeg bak Alex igjen. Det var en tøff dag, men kroppen føltes bedre enn den gjorde de forrige dagene. Det er positivt, sier Boasson Hagen til TV 2.

Og legger til:

– Det begynner å bli mange femteplasser nå, så jeg håper å komme høyere i løpet av de siste etappene.

Greipel selv var naturlig nok svært godt fornøyd etter at etappe-hat tricket var i boks.

– Det var en lidelse fra start til slutt, men laget ofret seg for meg hele veien og holdt meg borte fra vinden. På slutten gjorde vi alt perfekt. Jeg ga full gass på de siste meterne og holdt farten hele veien, sier han.

Sammenlagtleder Chris Froome fikk en rolig dag på sykkelen og beholder både den gule ledertrøya og den røde og hvite klatretrøya.

Ellers holder fortsatt Peter Sagan på den grønne poengtrøya, mens Nairo Quintana vil ikle seg den hvite ungdomstrøya også på mandagens etappe.