Trapper opp søket etter savnet 90-åring i Hedmark

Øvre Rendal (NTB/TV 2): Store letemannskaper deltar lørdag kveld i et søk etter en 90 år gammel mann i Øvre Rendal i Hedmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Hedmark opplyser på Twitter at mannen har vært borte siden klokken 12.30 lørdag ettermiddag.

Både Røde Kors, Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp og Norsk Redningshund Organisasjon ble satt inn i søket tidligere lørdag. I kveld opplyser politiet at ytterligere mannskaper er innkalt til letingen. Både Røde Kors, Sivilforsvaret og Norsk Luftambulanse deltar nå i søket.

Hvor forsvant han fra? 

– Han forsvant fra et sted som heter Granvika, det ligger rett sør for kommunegrensa til Alvdal, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Øystein Hoel til TV 2. 

På hytteferie

90-åringen er hjemmehørende i Nord-Trøndelag, og er på ferie på en hytte i området sammen med familien. Det var pårørende som meldte ham savnet etter at han ikke kom tilbake fra en gåtur. 

Mannen er iført gråbeige bukse, grønn jakke og beige caps. Han er liten av vekst, mellom 160-170 cm og slank. Han er iført kraftige sko og har en litt ustødig gange. 

Ifølge politiet skal 90-åringen være i stand til å ta vare på seg selv. De søker nå på land og fra lufta, og sjekker også om han har tatt offentlig kommunikasjon i området.

Stedet han forsvant fra ligger like ved Glomma, men det er foreløpig ikke satt i gang søk her.