Ingebrigtsen mener dopingsystemet ikke holder mål

– Jeg var den eneste fra vårt løp som ble testet, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Henrik Ingebrigtsen (24) skuffet på 1500 meter fredag kveld og løp inn på 3.38,35 under Diamond League-stevnet i Monaco. Løperen endte på en 14. plass.

Asbel Kiprop vant 1500 meteren på tiden 3.26,69. Det så lenge ut til at han skulle slå verdensrekorden, men i mål var han bak verdensrekorden, som er på tiden 3.26,00. Det er den tredje raskeste tiden noen gang.

– Du mener slik det ikke fungerer?

Før løpet var Ingebrigtsen oppgitt over hvor mange dopingtester han har vært igjennom i år, i forhold til hvor mange ganger konkurrentene har blitt testet. Dopingmyndighetene har nemlig full kontroll på nordmannen. Også i Monaco.

– Jeg ble senest testet torsdag. Jeg har blitt testet 15 ganger til nå i år. Jeg er ganske høyt oppe hos de som har blitt testet mest, forklarer Ingebrigtsen.

Se reportasje øverst i saken!

– Hva tenker du om dopingsystemet slik de er det i dag?

– Du mener slik det ikke fungerer i dag? De første tre Diamond League-stevnene ble jeg tilfeldig valgt ut. Jeg var den eneste hvite som sprang i Doha, så kom jeg nesten helt sist. Jeg var den eneste fra vårt løp som ble testet. Jeg synes det er litt søkt, fortsetter 24-åringen.

– Sannsynligheten for at jeg blir valgt ut tilfeldig, som eneste av 16/17-stykker tre ganger på rad, den er ganske liten, fortsetter 24-åringen.

Løperen støtter forslaget fra Sebastian Coe om å innføre et uavhengig dopingorgan i Det internasjonale friidrettsforbundet.

– Jeg er helt enig om at det trengs og det burde ha vært opprettet for lenge siden. Hvis arrangøren kan velge litt selv hvem de tester, så tror jeg at de velger folk som de er ganske sikker på er rene.

Langt nede

Ingebrigtsen åpnet forsiktig på fredagens 1500 meter, men klarte ikke å skru opp tempoet underveis Dermed ble det en 14. plass. Etter løpet var 24-åringen så skuffet at han ikke ønsket å snakke.

– Nå er han veldig langt nede, han skjønner ikke helt hva som skjer. Han skulle øke farten litt etter den første runden også var det takk for i dag, sa hans far Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

– Er han bekymret for VM?

– Ja, det er klart han er det, fortsatte faren.

Løperen har hatt store problemer med lungene etter Bislett Games, men det var ikke de problemene som var skyld i det dårlige resultat forklarer faren.