KLAR: Yann-Erik de Lanlay (23) er klar for Rosenborg om han består den medisinske testen. Spilleren kommer fra Viking der han fikk 180 kamper. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
KLAR: Yann-Erik de Lanlay (23) er klar for Rosenborg om han består den medisinske testen. Spilleren kommer fra Viking der han fikk 180 kamper. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

RBK punger ut med millioner for de Lanlay

Yann-Erik de Lanlay og Rosenborg er enige om en fireårskontrakt.

Yann-Erik de Lanlay (23) er klar for Rosenborg.

Det bekrefter RBK på sin hjemmeside.

Klubbene er enige om en overgang og kun den medisinske testen gjenstår for spilleren. Etter det TV 2 erfarer betaler Rosenborg seks millioner for vingen. Summen kan øke til åtte millioner hvis trønderne tar gull denne sesongen.

– Perfekt kantspiller

– Vi er veldig fornøyd med at han blir Rosenborg-spiller, og ser frem til at han slutter seg til klubben. Planen er at han blir spilleklar til Sandefjord-kampen 26. juli, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til RBK.no.

Spilleren og Rosenborg skal ha blitt enige om en kontrakt ut 2019-sesongen. Forhandlingene har pågått over en lengre tid.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er strålende fornøyd med å ha spilleren klar.

– De Lanlay er en perfekt kantspiller slik vi spiller fotball i Rosenborg. Og med de kantene vi har i stallen i dag vil han styrke oss med tanke på den travle høsten vi har foran oss med serie, cup og europacup, sier Kåre Ingebrigtsen til RBK.no.

De Lanlay: – Ett lag for meg i Norge

På Vikings hjemmeside takker vingen for støtten han har fått i Viking-drakten, og spilleren utelukker ikke en retur til klubben på et senere tidspunkt.

– Jeg er Viking-gutt. Viking er klubben i mitt hjerte. Men jeg har en drøm om å spille i utlandet og på landslaget, og da er Rosenborg en fin mulighet for meg. Jeg kjenner treneren deres, Kåre Ingebrigtsen, det er den største klubben i landet og selv har jeg dessverre bare én karriere. Men jeg vil også gjerne si til alle vikinger: På gjensyn, forhåpentligvis, sier 23-åringen.

For to måneder møtte TV 2 de Lanlay i Stavanger. På spørsmål om en overgang til en annen norsk klubb svarte 23-åringen følgende:

– Det er aldri utenkelig, men klubben min i Norge er Viking. Det er det ingen tvil om. Det er her jeg har vokst opp. Jeg gikk på den gamle stadionen og jeg har vært på alle kampene siden den nye stadionen kom. Det er ett lag for meg i Norge og det er Viking, svarte vingen.

Se hele intervjuet til høyre i saken!

23-åringen forklarte at utenlandsdrømmen fristet og at hvis veien var kortere i en annen klubb kunne det være at vingen slo til.

– Det er ikke penger som driver meg. Jeg har lyst til å se hvor langt jeg kan nå med fotballen. Du har kun en karriere og det hadde vært gøy å få prøvd seg i utlandet. Hvis veien til utlandet er kortere et annet sted, så kan det være fristende. Nå går det så bra med oss her i Viking at jeg satser på en kanonsesong, fortsatte Viking-spilleren.

Selger ikke for å redde økonomien

Det har lenge vært spekulert om i en overgang for de Lanlay. Viking sliter med økonomien og i mai havnet klubben i rød sone hos klubblisensnemda. Vikings styreleder avfeier at de selger spilleren på grunn av økonomien.

– Yann-Erik de Lanlay ville virkelig til en ny klubb etter nesten seks A-lagssesonger i Viking. Denne overgangen er altså ikke et utslag av at Viking befinner seg i rød sone økonomisk sett. Det handler om en spiller som ønsker seg videre, og som har en kontrakt som løper ut om ikke så alt for lenge. I lys av dette oppnådde vi en bra avtale med RBK, sier Charlie Granfelt til klubbens hjemmeside.

23-åringen har spilt 180 kamper for Viking og scoret 29. Spilleren har fem kamper for Norge.