Ford Edge sliter med et problem som vel strengt tatt ikke burde vært nødvendig på en ny bil, nemlig at den tar inn vann.
Ford Edge sliter med et problem som vel strengt tatt ikke burde vært nødvendig på en ny bil, nemlig at den tar inn vann.

Stopper salget – på grunn av vannlekkasje

SUV sliter med en banalt problem.

Det handler ofte om problemer med avansert teknologi når en bilmodell må kalles tilbake, eller salget må stoppes. Ofte, men ikke alltid.

Nei, noen ganger er det temmelig banale ting som ligger bak. Som det som nå har skjedd med SUV-en Ford Edge. Hjemme i USA har Ford nå stoppet salget av enkelte 2015-modeller, fordi de tar inn vann!

Komme til forhandleren

Potensielt sett skal 19.000 biler kunne være berørt av dette. En dårlig skjøt mellom A-stolpen (fordørene) og selve taket, skal gjøre at vann kan trenge gjennom og inn i kupéen.

Ford har nå anmodet Edge-eiere om å komme til forhandleren med bilen, slik at de kan få inspisert den. Alle forhandlere har også blitt bedt å sjekke biler som er innom, for eksempel til service.

Her har de laget en omfattende sjekkliste, det skal ta inntil en halv dag å undersøke bilene skikkelig.

Nede på gulvet her kan det være vått ...
Nede på gulvet her kan det være vått ...

Denne ble tilbakekalt, på grunn av edderkopp-angrep!

Kjørte i vaskeautomat

Amerikanske Consumer Reports er store på forbrukertesting av biler i USA. De har Edge i sin testbilflåte, og trodde først noen bare hadde glemt å lukke et vindu da de oppdaget at bilen hadde vann i gulvet på førersiden.

Så sjekket de hvordan det gikk med bilen når den ble kjørt gjennom en vaskeautomat. Resultatet ble enda mer vann inne i bilen. Det var ingen tvil om at den rett og slett var lekk.

Filmen at de kjører Lamborghini i 336 km/t – så smeller det!

Kommer til Norge

Fords serviceteknikere har nå fått beskjed om å montere en ekstra list som skal stoppe vanninntregningen. Det later også til at Ford har kjent til problemet en tid. Biler som er produsert etter 28. april skal nemlig ikke være berørt av problemet.

Ford Edge er også på vei til Norge. Opprinnelig ble det antydet lansering i 2015, men nå ser det ut som dette er skjøvet litt inn i 2016. I praksis bør det bety at det ikke vil være fare for vannskader i de bilene som etter hvert kommer til Norge.

Les mer om Edge: Stor SUV for de som vil snobbe ned

Edge er en av bilene i Fords 'One Ford'-program.  Det betyr i praksis at den skal selges over store deler av verden, også i Norge.
Edge er en av bilene i Fords "One Ford"-program.  Det betyr i praksis at den skal selges over store deler av verden, også i Norge.

De måtte tilbakekalle nesten én million biler