DEBUT: Martin Samuelsen (18) fikk sin debut for West Ham mot Birkirkara torsdag kveld. Foto: Reuters / Craig Brough
DEBUT: Martin Samuelsen (18) fikk sin debut for West Ham mot Birkirkara torsdag kveld. Foto: Reuters / Craig Brough

Martin (18) debuterte for West Ham: – Helt fantastisk

Nordmannen fikk spille den siste halvtimen mot Birkirkara foran 33 000 tilskuere.

West Ham - Birkirkara 1-0:

Etter scoringen og den gode kampen mot Peterborough ble den norske 18-åringen Martin Samuelsen belønnet med en plass på benken i West Hams Europaliga-oppgjør mot Birkirkara fra Malta.

Før kampen hadde 18-åringen fått antydninger om spilletid av manager Slaven Bilic. I det 59. minutt ble drømmen realisert. Samuelsen kom inn for Morgan Amalfitano og debutere foran 33 048 tilskuere. Det satte hjemmepublikumet pris på og ga 18-åringen en av kveldens største applauser, ifølge West Hams egen hjemmeside.

Fantastisk

– Det var helt fantastisk. Det kunne ikke blitt bedre siden vi vant. Jeg fikk en god velkomst av supporterne og gjorde en god figur. Jeg var litt nervøs i starten, men så begynte jeg å skape litt. Jeg har fått gode tilbakemeldinger og det var en fin dag for meg, sier Samuelsen til TV 2 etter kampen.

Nordmannen fikk også spille med flere Premier League-spillere som Kevin Nolan, Matt Jarvis, Mark Noble og Mauro Zárate. Men den varme velkomsten satte ham ikke ut.

– Du går litt inn i en sånn boble. Jeg har spilt for et stort publikum før og vet at du må fokusere på det du skal gjøre. Men herregud, det er noe av det beste som har skjedd meg, fortsetter 18-åringen.

Det stod det 0-0 da Samuelsen kom inn, og det var nok med tanke på scoringen i helgen at han satte innpå den offensive midtbanespilleren. West Hams hjemmeside skriver at unggutten så bra ut med ballen og virket trygg.

– Jeg fikk utfordret høyrebacken og hadde noen en mot en situasjoner og vi fikk en corner blant annet, fortsatte Samuelsen.

Feire med en cola

Like før slutt ble nordmannen vitne til at James Tomkins sendte vertene i ledelsen. Midtstopperen raget høyest i en duell og stanget inn ledermålet. 

West Ham presset på overtid for å få en ny scoring, men det endte med en 1-0-seier for hjemmelaget. Dermed ble det et ok utgangspunkt for West Ham foran returkampen neste torsdag. 

Fredag morgen er det tilbake på treningsfeltet, men Samuelsen skal feire litt i kveld sammen med familien.

– Jeg skal legge meg litt tidlig for vi har trening klokken ti i morgen tidlig. Kanskje jeg tar meg en cola for å feire litt, avslutter 18-åringen.