VIL BLI PRESIDENT: Donald Trump taler i Chicago forrige måned. Foto: AP / Charles Rex Arbogast
VIL BLI PRESIDENT: Donald Trump taler i Chicago forrige måned. Foto: AP / Charles Rex Arbogast

Donald Trump måtte avsløre inntekten

Anerkjent finansblad mener han overdriver voldsomt.

Donald Trump, som håper å bli Republikanernes presidentkandidat ved valget i USA i 2016, har avslørt at han tjente 362 millioner dollar – nesten 3 milliarder kroner – i fjor.

I tillegg har han oppgitt at han har en formue verdt 10 milliarder dollar, drøyt 80 milliarder kroner.

Opplysningene er gitt til den amerikanske valgkommisjonen i forbindelse med Trumps ønske om å bli Republikanernes presidentkandidat til neste års valg.

Finansbladet Forbes skriver imidlertid at Trump overdriver hvor mye formuen hans er verdt. De anslår at forretningsmannen er god for 4 milliarder dollar, knapt 33 milliarder kroner.

Leder på meningsmåling

Det var i midten av juni at Trump lanserte sitt kandidatur, etter at han fire ganger tidligere har fundert høylytt på om han skulle stille.

– Jeg stiller offisielt til valg som USAs president, og vi skal gjøre dette landet stort igjen, sa Trump.

I forrige uke viste en meningsmåling fra The Economist at Donald Trump (69) leder foran Jeb Bush og Rand Paul i kappløpet om å bli republikanernes presidentkandidat.

Liten tro

15 prosent av registrerte republikanere svarer at de foretrekker Trump som partiets presidentkandidat ved valget neste år. 12 prosent har ham som sitt andrevalg.

De samme velgerne har imidlertid liten tro på at Trump vil ende som deres presidentkandiat. Bare sju prosent av de spurte tror at Trump blir republikanernes kandidat. Størst tro har de på Jeb Bush (62). Nesten hver tredje republikaner tror lillebror Bush blir partiets presidentkandidat.

(TV 2 / NTB)