HÅNDSKREVET: Hjemløse Jordan Locketts CV tar av på Twitter etter han ga den til en tilfeldig forbipasserende på gaten. Foto: Twitter / Skjermdump
HÅNDSKREVET: Hjemløse Jordan Locketts CV tar av på Twitter etter han ga den til en tilfeldig forbipasserende på gaten. Foto: Twitter / Skjermdump

Hjemløse Jordans (20) håndskrevne CV tar av på nett

...og nå strømmer jobbtilbudene inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ettermiddag tvitret engelske Aaron O'Dwyer fra Liverpool følgende:

«En hjemløs mann ga meg CVen sin, og jeg lovet å gjøre alt jeg kunne for å dele den med flest mulig».

Med meldingen la han ved bildet av den håndskrevne CVen, som bærer navnet Jordan Lockett, og avslører at den hjemløse unge mannen bare er 20 år.

O'Dwyer sier han møtte Lockett i sentrum av Liverpool, og forteller at han lovet 20-åringen å dele ønsket hans om fast arbeid med så mange som mulig via sosiale medier, skriver avisen Liverpool Echo.

«Jeg er fortapt»

CVen er håndskrevet med kulepenn, da Lockett tilsynelatende ikke har tilgang på datamaskin. I teksten står det blant annet:

«Trenger arbeid. Trenger hjelp. Jeg er fortapt».

«Jeg er lei av å sløse vekk tiden. Jeg blir hele tiden oppfordret til å dra til sentre for hjemløse, men der kan de ikke hjelpe. Denne situasjonen er ikke bra for min mentale helse», skriver Lockett, som også avslører i teksten at han tidligere har jobbet som motorsykkel-mekaniker i to år.

Han beskriver seg selv som en «hardtarbeidende mann som lærer raskt».

Jobbtilbudene strømmer inn

Tirsdag kveld hadde O'Dwyers tvitring allerede betalt seg, da flere arbeidsgivere i Liverpool-området hadde begynt å tilby hjemløse Lockett både jobbintervjuer, og konkrete jobbtilbud.

– Konen min så saken i sosiale medier, og situasjonen hans berørte oss begge, sier Albert Dock, eier av en restaurant i Liverpool.

– Jeg vil gjerne ha han inn på intervju, for å se om han kunne passe hos oss. Om han skulle trenge forskudd på lønn, kan vi få fikset det, la restauranteieren til.

Budbilselskapet Alliance Couriers tvitret senere tirsdag at de «Gjerne vil tilby Jordan en jobb, om han tar kontakt».

Borgermesteren tok kontakt

Liverpools borgermester, Joe Anderson, tok også til Twitter, og skrev: «Hvis noen vet hvor denne unge mannen er, eller hvordan vi kan få kontakt med han, vennligst gi meg beskjed».

Den lokale bedriftseieren Frank Johnson er også villig til å gi Lockett en sjanse i hans kontorer.

– Alle fortjener en mulighet, dette kan være sjansen han trenger for å klare seg, sier han til Liverpool Echo.