BRYTER TOUR DE FRANCE: Ivan Basso har fått påvist testikkelkreft. FOTO: John Christian Lundstadsveen, TV 2
BRYTER TOUR DE FRANCE: Ivan Basso har fått påvist testikkelkreft. FOTO: John Christian Lundstadsveen, TV 2

Basso ute av Tour de France – har fått kreft

Ivan Basso må trekke seg fra Touren. 

Italieneren annonserte på en pressekonferanse mandag at han må trekke seg fra Tour de France. 

– Jeg har en trist beskjed å komme med. Etter at jeg krasjet på femte etappe har jeg hatt vondt i ene testikkelen. I morges var jeg inne til undersøkelse og den viste at jeg har kreft i den venstre testikkelen, fortalte han. 

Gråtkvalt Contador: – Hardt slag for laget
Tinkoff Saxo-rytteren forlater dermed årets Tour de France. Nå får han støtte av sine lagkamerater. 

–  Det var et hardt slag for laget vårt. Jeg hadde aldri forestilt meg noe som dette. Først må vi analysere det og deretter støtte Ivan og familien hans. jeg er her for å gi Ivan støtte fra hele laget, sa en gråtkvalt Alberto Contador på pressekonferansen. 

– Jeg skal kjempe om den gule trøyen og ta den med til ham i Paris. Dette er et hardt slag for meg fordi vi de siste 180 dagene har vært sammen 120 av disse. Forhåpentligvis kan vi feire sammen i Paris, sier Contador. 

– Dette er ikke bra, men Ivan er veldig sterk. Det er nok best at han drar hjem og får fikset det, så får vi se ham i Paris og feire. Vi fikk nyheten i dag, men stemningen i laget er OK. Sjansen for at dette går bra er sagt å være 70 prosent, så det var ikke dramatisk stemning i laget da vi fikk nyheten, sier lagkamerat Matteo Tosatto. 

Kristoff: – God bedring
– Det er dumt å høre. Man ønsker ikke at noen skal få testikkelkreft. Vi får håpe de har funnet det ut tidlig nok slik at han kan bli frisk og komme tilbake. Jeg ønsker ham lykke til og håper han blir frisk så fort som mulig, sier Alexander Kristoff til TV 2. 

Basso mistet sin mor, Nives, i januar. Hun døde av magekreft.