Rodgers bekrefter: 
Sterling ferdig i Liverpool

Går etter alle solemerker til Manchester City.

Raheem Sterling er ferdig i Liverpool. Det bekrefter Liverpool-trener Brendan Rodgers på en pressekonferanse i Thailand mandag formiddag.

Sterling er etter alle solemerker klar for Manchester City.

De lyseblå blar opp svimlende 600 millioner kroner for unggutten, og blir dermed den dyreste engelske spilleren gjennom tidene.

Ifølge The Mirror 20-åringen vil tjene rundt 2,2 millioner kroner i uken. Nærmere seks ganger mer enn han tjente i Liverpool, og over dobbelt så mye som Liverpool var villige til å strekke seg til for å beholde unggutten.

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker gleder seg til å se hvordan Sterling vil håndtere sin nye City-hverdag.

– Det blir veldig kult å se hvordan City vil bruke han, og hvordan han vil løse det, sier han.

Sterling har lenge vært sterkt linket til de lyseblå, etter at han tidligere i år nektet å skrive under på ny kontrakt med Anfield-klubben.

Unggutten har siden den gang vært i medias søkelys for blant annet å ha ringt seg inn syk til sesongoppkjøringens første treninger, og det hele toppet seg da Sterling truet med å boikotte klubbens sommerturné.

– Det er ingen tvil om at han han har skadet ryktet sitt gjennom prosessen som har pågått. Han har fått et stempel som vil henge med han lenge, og han vil nok få høre det litt rundt omkring, men det vil være ekstra plagsomt på Anfield, sier Alsaker.

– Men jeg synes det er fair enough. Han er en viktig angrepsspiller og et av de aller største offensive talentene i Europa, så jeg synes det er greit at han bruker det i lønnsforhandlinger med klubben. Men agenten tok det for langt, sier han.

Sterling kom fra QPR som ungdomsspiller i 2010, og fikk sin debut for Liverpools A-lag i mars 2012, 17 år og 107 dager gammel. Forrige sesong var han Liverpools farligste offensive spiller med syv mål og syv målgivende pasninger.

– For Liverpools del så mister de en sentral offensiv spiller, kanskje til og med den beste. Akkurat som med Suárez. Det er uheldig. Du kan kjøpe mye for 600 millioner kroner, men på et tidspunkt må du som klubb begynne å beholde slike spillere, fortsetter Alsaker.

– Sterling er en spiller som stadig har utviklet seg. Han begynte som kantspiller, men ble etter hvert tatt inn i en slags tierrolle. Han var ikke outstanding i fjor, men spilte heller ikke på et lag som var veldig gode. Likevel har han stadig tatt nye steg, sier han.

– Spennende signering

20-åringen vil bli et friskt pust i et Manchester City-angrep som kanskje består av litt for mange stasjonære spillere. I tillegg regnes Sterling som en såkalt egenprodusert spiller, noe Manchester City trenger å signere med tanke på deres rufsete Financial Fair Play-fortid.

– Det er en spennende signering. Manchester City er et lag med mye på plass, men som kanskje begynner å bli litt seige etter hvert. Sterling er en spiller som skaper ubalanse hos motstanderen, som og kan bli viktig med tanke på at Cityer et lag som stort sett fører kampene, sier Alsaker.

– Å få inn en engelsk ungdom er veldig gunstig for dem, legger han til.

Det er ikke bare Liverpool som tjener gode penger på Sterling-salget. QPR håver inn i overkant av 100 millioner kroner som følge av en videresalgsklausul de sikret seg da Liverpool hentet Sterling i 2010.