NEDERLAND NESTE: Dennis Tørset Johnsen skriver under en treårskontrakt med den nederlandske toppklubben Heerenveen. Foto: sc-heerenveen.nl
NEDERLAND NESTE: Dennis Tørset Johnsen skriver under en treårskontrakt med den nederlandske toppklubben Heerenveen. Foto: sc-heerenveen.nl

17-åring fra Rosenborg klar for nederlandsk toppklubb

– Jeg har høye forventninger, sier Dennis Tørset Johnsen til TV 2.

17 år gamle Dennis Tørset Johnsen har signert for den nederlandske toppklubben Heerenveen. Det bekreftet klubben mandag ettermiddag på sine hjemmesider.

Johnsen ble i vinter tilbudt en kontrakt av klubben som tidligere har hatt norske profiler som Tarik Elyounoussi, Magnus Wolff Eikrem og Daniel Berg Hestad i stallen.

Angrepsspilleren uttrykket den gang at han sannsynligvis ikke ønsket å la muligheten gå fra seg - og har nå takket ja til tilbudet.

– Jeg har høye forhåpninger til oppholdet mitt her. Jeg føler det er en fin start på proffkarrieren, sier Johnsen til TV 2.

Venstrevingen blir av Rosenborgs utviklingsleder Tore Grønning omtalt som en spennende og atletisk spillertype.

17-åringen, som er sønn av tidligere Rosenborg- og Odd-spiller Tor Gunnar Johnsen, er kjent som en skikkelig målsnik. På 29 kamper har han nettet 28 ganger for G19-laget til RBK.

– Jeg vil si teknikken og uforutsigbarheten er mine styrker som fotballspiller. Jeg er litt utypisk norsk i stilen, forklarer Johnsen.

Det gjør at han ser for seg Æresdivisjonen som en perfekt start på proffkarrieren.

– Det er mer fokus på angrep, spesielt det tekniske. Det passer meg veldig bra.

Nederlandske klubber er kjente for å ha talentutvikling i fokus. Det var en avgjørende faktor for 17-åringens valg.

– De er veldig gode på arbeid med yngre spillere her borte. Spesielt offensivt. Nederland er kjent for sine gode vinger, og som venstreving er jeg optimistik med tanke på hvordan jeg vil utvikle meg som spiller her, fortsetter Johnsen.

Unggutten har skrevet under en treårskontrakt, og håper å kunne spille seg inn i A-stallen iløpet av perioden.

– Jeg håper å bli tatt opp i A-stallen så fort som mulig, men jeg er samtidig realistisk. Presterer jeg godt for G19-laget, vil muligheten komme. Jeg må bare være tålmodig, sier Johnsen til TV 2.