TILBAKE PÅ BALLØYA: Claudio Ranieri, her fra perioden som Chelsea-manager, er tilbake i Premier League-sirkuset. FOTO: ALASTAIR GRANT
TILBAKE PÅ BALLØYA: Claudio Ranieri, her fra perioden som Chelsea-manager, er tilbake i Premier League-sirkuset. FOTO: ALASTAIR GRANT

Tidligere Chelsea-manager returnerer til Premier League

Claudio Ranieri er Leicesters nye manager.

Claudio Ranieri er ansatt som Leicesters nye manager. Det bekrefter klubben på sin Twitter-konto.

63-åringen returnerer dermed til Premier League, hvor han trente Chelsea mellom 2000 og 2004. Italieneren kommer fra jobben som landslagssjef for Hellas.

Ranieri tar over for Nigel Pearson, som tidligere i sommer noe overraskende fikk sparken etter å ha reddet klubben fra nedrykk forrige sesong.

Ranieri har signert en treårskontrakt, og i tillegg til Chelsea vært innom flere andre storklubber som Inter, Juventus, Atletico Madrid, Valencia og Roma.

Han uttrykker sin glede over å returnere til det han mener er verdens beste liga.

– Jeg er veldig glad for å komme til en klubb med stolte tradisjoner. Jeg har jobbet i mange flotte klubber, men siden jeg forlot Chelsea har jeg alltid hatt en drøm om å igjen kunne jobbe i verdens beste liga, sa Ranieri til Leicesters hjemmeside.

– Jeg ønsker å takke eieren, hans sønn og alle styremedlemmer i klubben for sjansen de gir meg. Nå må jeg gjengjelde det med å gi alt jeg har for at klubben skal lykkes, fortsetter Ranieri.

Ranieri vil gjennomføre sin første trening med «The Foxes» tirsdag morgen, og være på sidelinjen for første gang når klubben sparker igang sin oppkjøringsturné mot Lincoln City 21. juli.

Premier League-returen vil komme 8. august, når Leicester tar imot Sunderland hjemme på King Power Stadium.