IKKE TIL CELTIC: Martin Ødegaard er ikke aktuell for et utlån til Celtic. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
IKKE TIL CELTIC: Martin Ødegaard er ikke aktuell for et utlån til Celtic. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Deila ble sint etter Ødegaard-spørsmål

Celtic-treneren avfeier ryktene om et lån av Martin Ødegaard.

Akkurat nå er Martin Ødegaard i full gang med sesongoppkjøringen med Real Madrid.

16-åringen skal delta på hele oppkjøringen, men et utlån er fortsatt aktuelt for nordmannen. Det bekreftet hans agent Tore Pedersen til TV 2 onsdag.

Sint Deila

Nå avkrefter Ronny Deila at et utlån til Celtic er aktuelt. Celtic-treneren ble sint da han fikk spørsmål om 16-åringen og at Celtic skulle være enig med Real Madrid om en 12 måneders låneavtale.

– Jeg skjønner ikke hvor det har kommet ut. Dette er tatt ut av ingenting. Jeg snakket med ham i mai, men det var en vennskapelig samtale. Ikke noe om kontrakt og det er ikke noe vi tenker på, sier Deila til den skotske avisen Herald.

– Martin blir der. Jeg vet ikke hva som skjer med ham, men det er i alle fall sikkert at han ikke er på vei til Celtic nå, fortsatte en sint Celtic-trener.

Får vise seg frem

Da TV 2 snakket med La Liga-ekspert Petter Veland onsdag mente han at klubben ønsket at han skulle bli i Spania.

– Jeg mener det vil være en kardinalfeil å sende Ødegaard til Skottland der de spiller en helt annen type fotball enn i Spania. Joda, det kunne nok godt greit, og han hadde sikkert kommet tilbake til Madrid som en bedre fotballspiller. Men det er i Spania han skal bli god, og det er der han er nødt til å tilpasse seg seniorfotballen, forklarte Veland.

Ødegaard er med troppen til Australia der laget skal spille to kamper, før ferden går videre til Kina. Veland mener Ødegaard vil få vise seg frem på turneen. 

– Han kommer til å få mye spilletid. De skal spille så mange kamper, og jeg blir faktisk veldig overrasket dersom ikke Ødegaards starter minst én av kampene. Det at Benítez er helt ny og mest sannsynligvis bare har sett videoklipp av Ødegaard, er også en medvirkende faktor til at han nok kommer til å få spille mye, fortsatte Veland.