LUKE: Det var denne luken Guzmàn rømte via. Foto:  REUTERS/PGR - Attorney General's Office / NTB scanpix
LUKE: Det var denne luken Guzmàn rømte via. Foto:  REUTERS/PGR - Attorney General's Office / NTB scanpix

Mexicansk narkobaron rømte fra fengsel

Den øverste lederen for Sinaloa-kartellet i Mexico, Joaquìn «El Chapo» Guzmàn, klarte søndag å rømme fra et høysikkerhetsfengsel gjennom en tunnel på minst halvannen kilometer.

Guzmàn ble sist sett da han gikk og skulle dusje lørdag like før klokken 21. Da fengselsvaktene senere sjekket cellen hans var han borte.

Nå viser det seg at den beryktede narkotikabossen har klart å rømme gjennom en flere kilometer lang tunnel fra badet på cellen sin, melder TV-kanalen Televisa

Politiet har satt opp veisperringer i området, Altiplano-fengselet ligger like utenfor hovedtaden Mexico City.

PÅ FRIFOT: Joaquin 'El Chapo' Guzman er ansett for å være en av de største narkobaroenen i Mexico. Nå har han klart å rømme fra et høysikkerhetsfengsel. FOTO: EDUARDO VERDUGO /
PÅ FRIFOT: Joaquin "El Chapo" Guzman er ansett for å være en av de største narkobaroenen i Mexico. Nå har han klart å rømme fra et høysikkerhetsfengsel. FOTO: EDUARDO VERDUGO /

18 fengselsvakter er hentet inn til avhør i saken.

Levde i skjul i 13 år

Joaquìn «El Chapo» Guzman som er den øverste lederen for Sinaloa-kartellet, ble pågrepet i februar i fjor. Han hadde da levd i skjul siden han rømte fra et lignende  høysikkerhetsfengsel i 2001.

Den gang ble han smuglet ut med skittentøyet fra fengselet etter å ha bestukket fengselsbetjenter. 

Hans kartell mistenkes for å ha smuglet kokain, metamfetamin, heroin og marihuana for mange milliarder dollar til USA.

10.000 mennesker drept

Guzmán kom fra fattige kår i delstaten Sinaloa og ble en av Mexicos mektigste narkosmuglere. Han skal være en av Mexicos rikeste menn og kontrollerer angivelig en fjerdedel av all narkotika som smugles inn i USA via Mexico. 

Bandekrigen mellom Sinaloa-kartellet og Juarez-kartellet, som har sin base i byen Ciudad Juarez på grensa til USA, har de siste åtte årene kostet minst 10.000 mennesker livet. (TV 2/ NTB)