PRESSET ØKER: Alexander Kristoff har ikke fått det til å klaffe i Tour de France, og Johan Kaggestad sier presset øker på nordmannen. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /
PRESSET ØKER: Alexander Kristoff har ikke fått det til å klaffe i Tour de France, og Johan Kaggestad sier presset øker på nordmannen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /

Dette er etappene Kristoff fortsatt kan vinne

Johan Kaggestad mener Alexander Kristoff har tre muligheter igjen i Tour de France.

Fougères (TV 2): Alexander Kristoff var svært misfornøyd med opptrekkstoget sitt de siste 500 meterne på den 7. etappen til Fougères. Nordmannen endte på 5. plass. Dermed fortsetter motgangen for Katjusja-rytteren i Tour de France. Nå er det nemlig lenge til neste gang Kristoff har vinnermulighet.

– Cavendish og Greipel har fått de eggene de skal ha. De kan slappe av og slippe skuldrene ned. Da blir det ofte litt mer fandenivoldskhet. Kristoff er under et lite press nå, sier TV 2-ekspert Johan Kaggestad.

Kaggestad mener det er tre etapper som nå peker seg ut.

– For det første kan han vinne den siste etappen til Champs-Élysées. Jeg tror også han har en mulighet på den 15. etappen til Valence. Det kommer litt an på hvordan det går over den siste 2. kategoristigningen. Kristoff tåler mellomharde etapper. Jeg har heller ikke gitt opp den 13. etappen til Rodez. Det er tre etapper igjen hvor han kan gjøre det bra, sier Kaggestad.

13. ETAPPE: Fra Muret til Rodez.
13. ETAPPE: Fra Muret til Rodez.
15. ETAPPE: Fra Mende til Valence.
15. ETAPPE: Fra Mende til Valence.
21. ETAPPE: Fra Sevres til Paris.
21. ETAPPE: Fra Sevres til Paris.

– Har vært uheldig
Ingen ryttere har vunnet flere sykkelritt enn Alexander Kristoff i 2015, men i Tour de France har det vært mye stang ut for 28-åringen. Kristoff mener han har fått dårlig betalt så langt.

– Ja, men i dag er det laget sin skyld. Vi kunne helt klart har gjort det bedre. Jeg følte at jeg hadde bein til å vinne. Jeg hadde opptrekket til det også, om vi hadde vekslet riktig vei, sier Kristoff.

Kaggestad mener det er små marginer som gjør at Kristoff ikke har lykkes.

– Han har vært uheldig på mange måter. Det ene uhellet tar det andre, og da kommer det usikkerhet inn i laget. Å være i toppform til rett tid er en veldig smal vei å gå. Timingen i opptrekket har manglet. Kanskje de burde trent mer på opptrekk, sier Kaggestad og legger til:

– Katjusja virker litt usikre når du ser hvor stødig Lotto-Soudal og Etixx-Quick Step kjører. Det kan ha noe med formen til Kristoff å gjøre, selv om jeg tror på Stein Ørn når han sier at det ikke stemmer.

– Må analysere
Mark Cavendish sa etter seieren at han måtte vinne. Hvis ikke hadde lagkameratene mistet troen på ham. Kaggestad tror ikke det samme vil skje med Kristoff.

– Det tror jeg ikke de gjør i Katjusja. De har fått så mye oppmerksomhet og så mye glede gjennom det Kristoff har gjort i år. Det viktigste er at Katjusja gjør som Stein Ørn sier, nemlig å sette seg ned for å analysere. De finne finne ut av én eller to ting de kan gjøre bedre neste gang, sier Kaggestad.