BEKLAGER: Luca Paolini tok til Twitter for å beklage seg. FOTO: KURT DESPLENTER /
BEKLAGER: Luca Paolini tok til Twitter for å beklage seg. FOTO: KURT DESPLENTER /

Paolini beklaget til sine lagkamerater

Alexander Kristoffs lagkamerat tok til Twitter for å forklare seg.

Alexander Kristoffs lagkamerat i Katjusja Luca Paolini (38) ble fredag sendt hjem fra Tour de France etter å ha testet positivt for bruk av kokain.

Både Kristoff og resten av hans lagkamerater ble ilagt munnkurv og har ikke fått lov til å prate med pressen. 

– Bare kommentarer fra pressesjef i dag, sorry, skrev Kristoff i en SMS til TV 2 fredag kveld.

Natt til lørdag dukket det opp en serie meldinger på Paolinis egen Twitter-konto, hvor italieneren beklaget både overfor sine kolleger og sine lagkamerater i Katjusja. 

– Unnskyld, men jeg måtte ta innover meg smellen. Jeg tror, og har alltid trodd, at dopingkontroller gjør sporten mer troverdig, skriver han.

– Jeg tar helt åpent ansvaret for det som har skjedd. Beklager til mine kolleger, til rytterne, og definitivt til Touren. Jeg vet at dette var et upassende tidspunkt, spesielt med tanke på den store medieoppmerksomheten, fortsetter han.

– Beklager til mine lagkamerater i fantastiske Katjusja. Jeg håper mitt fravær ikke forhindrer gode resultater til slutt, skriver han.

– Jeg skal prøve å finne ut hvordan dette kunne skje. Men en ting vil jeg understreke. Det er ondskap i verden, skriver han.

– Så til de som ønsker meg vel - dette er ikke over, legger han til han.

– Glem kritikerne. Jeg håper, med tett samarbeid med UCI, at vi kan få mer klarhet i hvordan dette kunne skje, forsetter han.

– God natt til kritikerne, og spesielt til de som har vist seg å være venner. Unnskyld igjen, avslutter han, avslutter han.