TIL PREMIER LEAGUE: Bastian Schweinsteiger er Manchester Uniteds nyeste signering. FOTO: CHRISTOF STACHE /
TIL PREMIER LEAGUE: Bastian Schweinsteiger er Manchester Uniteds nyeste signering. FOTO: CHRISTOF STACHE /

Bekreftet: Schweinsteiger blir Manchester United-spiller

– Kommer til å løfte laget, sier TV 2-skribent.

Bayern Münchens midtbanestjerne Bastian Schweinsteiger blir Manchester United-spiller.

Det bekreftet klubbformann Karl-Heinz Rummenigge på en pressekonferanse lørdag formiddag. Like etter fulgte Manchester United opp på sin hjemmeside.

Daily Mail melder at tyskeren er enig med Manchester United om en treårskontrakt, og vil gjennomgå den medisinske undersøkelsen med klubben lørdag ettermiddag.

– Kommer til å løfte laget

Midtbanespilleren er ikke fremmed for suksess - noe TV 2s fotballskribent Tor-Kristian Karlsen mener vil passe godt inn i et Manchester United-lag som ønsker å kjempe om en ligatittel kommende sesong.

GJENFORENES: Bastian Schweinsteiger blir gjenforent med Louis van Gaal på Old Trafford. FOTO: CHRISTOF STACHE
GJENFORENES: Bastian Schweinsteiger blir gjenforent med Louis van Gaal på Old Trafford. FOTO: CHRISTOF STACHE

– Det er to sider av denne saken. Den ene er at Schweinsteiger har mange ferdigheter som kommer til å gjøre ham nyttig for Manchester United. Og da tenker jeg ikke på det rent tekniske, men på rutinen og vinnermentaliteten. Han har vært kaptein for Bayern München og han har vunnet det som er å vinne – både med klubb og med landslag, sier Karlsen.

– United har mistet mange ledertyper de siste årene. Sist Ryan Giggs og Gary Neville, og før den tid forsvant spillere som Roy Keane og David Beckham. I perioden de var suksessrike, hadde United mange av disse spillerne, og det var en suksessformel, sier han.

– Det er en grunn til at van Gaal henter ham. Han tenker på den mentale biten av fotballen, det med å bygge lag, ha et sterkt kollektiv, slik som for eksempel Chelsea har i dag. Disse faktorene er ofte sterkt undervurderte, sier han.

– Schweinsteiger kommer til å være en general i garderoben – og på banen. Han har riktignok vært en del skadeutsatt de seneste årene, og vi får nok ikke se ham slik som han spilte for eksempel under VM i 2010. Han kommer til å få en mer stasjonær rolle, så han er avhengig av å ha de riktige folkene rundt seg. Han må ha en ballvinner bak seg, og en mer kreativ drivkraft foran seg. Southamptons Morgan Schneiderlin vil være en god mann å ha bak seg om han skulle komme. Herrera kan være spilleren foran, sier han.

– Schweinsteiger kommer til å ha en positiv påvirkning på United, og han kommer til å løfte laget, avslutter Karlsen.

30-åringen har vunnet Champions League, åtte ligatitler og den tyske cupen syv ganger med Bayern München. Han var også i en viktig brikke i Tysklands VM-triumf i Brasil i 2014.