– Det er ikke på den måten Real Madrid skal takke av en slik spiller

Iker Casillas klarte ikke holde tårene tilbake da han takket for seg i Real Madrid.

En 25 år lang epoke er over i storklubben Real Madrid.

Keeperveteran og klubbikon Iker Casillas forlater klubben han har spilt for siden 1990. Da var han ni år gammel.

Se video fra Casillas pressekonferanse øverst i saken!

Klubblegende

34-åringen skal spille for Porto kommende sesong. Det bekrefter Real Madrid på sin hjemmeside.

– Real Madrid og FC Porto har kommet til enighet om en overgang til den portugisiske klubben for Iker Casillas, skriver klubben.

Klubben hyller legenden.

– Takk, Iker, for alt. Du vil alltid være i hjertet til Real Madrid, skriver klubben.

Mannen som opp gjennom årene ofte har blitt trukket frem som verdens beste målvakt, fikk sin A-lagsdebut for Real Madrid i 1999 mot Athletic Bilbao.

Siden har han notert seg for hele 723 kamper for klubben i alle turneringer. Han står også oppført med 161 landskamper for Spania, ifølge Transfermarkt.

– Klubben er 113 år gammel, og i 25 av disse har Casillas voktet buret. I løpet av den tiden har han blitt en av våre største profiler og har gjort seg fortjent til respekt og beundring også utenfor klubbens egen krets av fans, fortsetter klubben.

Tårevått farvel

Søndag formiddag holdt Casillas en siste pressekonferanse. Og det var en gråtkvalt klubblegende som takket av.

– Takk..., var så langt 34-åringen kom, før han måtte ta en lengre pause for å samle seg.

– Takk til alle Madrid-supporterne for deres støtte. Som har hjulpet meg å løfte alle troféer. For å være der både i de gode og de tunge stundene. For å støtte meg når jeg trengte det. Jeg bryr meg ikke om å bli husket som en god eller dårlig keeper, jeg vil bare bli husket som en god person, sa han.

– Takk. Takk. Tusen Takk. Uansett hvor jeg går kommer jeg alltid til å rope «Hala Madrid», sa han.

– Jeg er helt sikker på at vi vil sees i fremtiden. Dette er ikke farvel. Jeg håper å se dere snart. Takk – alle og enhver, sa en rørt Casillas.

Trist aura

La Liga-eksper Petter Veland mener avskjeden til Casillas burde vært bedre.

– Jeg satt egentlig bare å ventet på det. Det har drøyet ganske lenge nå, med den offisielle bekreftelsen. Først skulle den komme på torsdag og så i går, men det har vært småting knyttet til avskjedspakken, sier Veland til TV 2.

– Måten de siste to og et halvt årene har vært for keeperen gjør at avskjeden får en litt sånn trist aura rundt seg. Det er ikke på den måten Real Madrid skal takke av en slik spiller, fortsetter Veland.

La Liga-eksperten mener klubben burde ha sett på hvordan Xavi ble takket av i Barcelona, selv om det er faktorer som gjør at eksemplene ikke helt kan sammenlignes.

– Xavi valgte selv å takke av og fikk avskjed og hyllest foran et fullsatt Camp Nou. Dermed så var det lettere, mens det har vært en disputt mellom Casillas og Real Madrid om de skulle forlenge kontrakten. Derfor blir det en pressemelding sent lørdag kveld og en pressekonferanse søndag formiddag, forklarer Veland.

Turbulente sesonger

Kuriøst nok skal Casillas altså avslutte karrieren i klubben José Mourinho startet sin fantastiske trenerkarriere.

Casillas karriere har nemlig hatt en nedadgående kurve de siste sesongene, og nedturen begynte på mange måter da José Mourinho tok over som Real Madrid-manager i 2010. Mourinho skal ha gitt Casillas skylden for stadige lekkasjer til pressen, og valgte etter hvert å plassere klubbikonet på benken.

Casillas har siden innrømmet at forholdet mellom dem var anstrengt.

Veteranen var imidlertid tilbake som klubbens førstevalg mellom stengene under Carlo Ancelotti forrige sesong, men måtte tåle mye kritikk både i pressen og fra fansen.

Etter langvarige forhandlinger med klubben om en sluttpakke har Casillas omsider bestemt seg for å sette punktum for en fantastisk karriere i Real Madrid.

Jakter på de Gea

Det har i lang tid blitt spekulert i at Manchester Uniteds David de Gea blir Casillas' erstatter i den spanske hovedstadsklubben, men så langt har United nektet å høre på Real Madrids framstøt.

Nå ryktes det at Espanyol-keeper Kiko Casilla (ja, han heter faktisk det), kan være på vei inn stadionporten for tre millioner euro, men trolig da som reservekeeper bak de Gea.

Real Madrids nåværende reservekeeper, Keylor Navas, ryktes nemlig også å være på vei bort.