Kristoff til TV 2: – Kan ikke ha en som går på kokain i laget

Alexander Kristoff reagerer med sjokk og vantro.

Alexander Kristoffs lagkamerat i Katjusja Luca Paolini ble fredag sendt hjem fra Tour de France for brudd på dopingreglementet. 

Italieneren testet positivt for bruk av kokain etter den fjerde etappen av årets ritt. 

Alexander Kristoff og lagkameratene ble ilagt munnkurv og fikk ikke prate med pressen fredag.

Lørdag formiddag åpnet imidlertid Katjusja døren for pressen, og det var en skuffet og sjokkert Alexander Kristoff som møtte TV 2.

– Det var et sjokk. Han er tatt for kokain. Det ikke noe man ønsker å ha i laget, men nå er han sendt hjem. Dette er et hardt slag for laget. Han er viktig, spesielt for meg, sier Kristoff til TV 2.

– Det er et slag sportslig sett. Men det er klart – man kan ikke ha en som går på kokain i laget, sier han.

– Vi reagerer med sjokk og vantro. At han teste positivt på kokain under Tour de France, det hadde jeg aldri trodd. Jeg har ikke akkurat sett at han hadde noe kokain på rommet, sier han.

– Jeg hadde vanskelig for å tro det, men testen er positiv, og den lyver jo som regel ikke, den, sier han.

– Jeg vet ikke hvordan han har fått det i seg. Men jeg tror jo ikke at han har fått det i seg via et tilfeldig glass eller en flaske vann, sier han

– Det kan jo hende han har fått deg i seg før Touren, legger han til.

– Det er aldri positivt at en på laget tester positivt. Dette er ikke en sak som angår laget, egentlig. Slik som dette kan ikke laget beskytte seg mot, sier han.

– Kokain er prestasjonsfremmende med tanke på at du kjenner smerte mindre. Dersom han har gjort det i forbindelse med løp, har jeg ikke noe tillit til ham. Dersom dette er noe han har tatt på fest, trenger han hjelp til en livsstilsendring, sier Kristoff.

– Det svir

Katjusja-sjef Vjatsjeslav Jekimov synes det er hardt å svelge, men ønsker å vente på B-prøven før han vil ta stilling til Paolinis fremtid.

– Vi fikk en mail fra UCI der det stod at Paolinis dopingprøve var positiv. Etter hvert viste seg at det var kokain han hadde teste positivt på, sier Jekimov til TV 2.

– Jeg snakket med ham i lagbussen etterpå, og spurte ham om han hadde noen forklaring på dette. Det hadde han ikke, og det har heller ikke vi. Vi venter egentlig bare på B-prøven nå.

– Tror du at Paloini har brukt kokain i løpet av Touren?

– Jeg tror ingenting. Jeg vil se B-prøven, og jeg vil se hvor mye kokain han eventuelt har hatt i blodet.

– Hvilke konsekvenser får dette?

– Det vet vi ikke ennå. Det vi vet er at vi følger et strengt antidoping-program. Og at vi har en strikt policy når det kommer til bruk av ulovlige midler.

– Hvordan skader dette Katsjusja som lag?

– Dette svir selvsagt, men inntil den hele og fulle sannheten kommer frem, kan vi ikke si så mye mer om akkurat det.

– Nå fortsetter vi Touren. Det er vanskelige tider, men det er viktig å huske på at det er to uker igjen. Vi kommer til å få mange sjanser til å vise oss frem. Lagånden er god, moralen er høy, og vi føler oss som et lag.