Familien til Kristin om ny rettssak: 
–Vi taklet det da, og vi kommer til å takle det igjen

Roar Juel Johannessen er sikker på at politiet har nok bevis til å dømme 38-åringen som er siktet for drapet på datteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld ble verden nok en gang snudd opp ned i livene til familien Juel Johannessen. 

TØFFE DAGER: Dagene etter at en mann (38) ble pågrepet for drapet på Kristin Juel Johannessen har vært tøffe for faren Roar Juel Johannessen og søsteren Linda Juel Johannessen.  FOTO: KAJA KIRKERUD / TV 2
TØFFE DAGER: Dagene etter at en mann (38) ble pågrepet for drapet på Kristin Juel Johannessen har vært tøffe for faren Roar Juel Johannessen og søsteren Linda Juel Johannessen. FOTO: KAJA KIRKERUD / TV 2

Etter en 16 år lang kamp fikk Roar Juel Johannessen endelig telefonen han har ventet på. Politiet hadde pågrepet en mann (38) og siktet ham for drapet på datteren hans, Kristin Juel Johannensen, som brutalt ble drept på vei til stranden 5. august 1999. 

Det var en beskjed han nesten ikke klarte å tro på. 

Journalister i stuen 

Torsdag morgen fikk resten av Norge vite om gjennombruddet i saken, og siden da har telefonene ringt hele døgnet. Allerede før politiets pressekonferanse på torsdag var stuen til familien Juel Johannessen full av journalister. 

For 16 år siden ville alle vite hvordan familien hadde det, og historien har de siste dagene gjentatt seg. 

– Det har vært helt vanvittig. Vi har nesten ikke sovet, og flydd fra sted til sted. Jeg har konstant snakket med journalister, etterforskere, venner og bekjente, forteller Roar Juel Johannessen. 

Se hele intervjuet i videovinduet øverst!

Han sier det har vært tøffe dager, men familien fra Hedrum i Vestfold står støtt. Det har de gjort i 16 år, til tross for den ekstreme påkjenningen det har vært å ikke få svar på hvem som drepte Kristin. 

– Da politiet ringte meg onsdag kveld ble det helt tomt. Vi forsto ikke helt hva som hadde skjedd, og vi spurte oss selv om det virkelig var sant, også da vi våknet torsdag morgen, forteller han. 

Roar Juel Johannessen sier boblen for alvor sprakk da journalistene satt der i stuen hans og spurte hva han følte. 

– Da skjønte jeg at det var sant.

Skal klare en ny rettssak 

De tre siste dagene har Roar og Linda pratet, fortalt og delt. Historien om 12 år gamle Kristin vekket sterke følelser over hele landet, og for 16 år siden opplevde de et nærmest utenkelig press fra mediene. Men fortsatt deler familien mye av det de går gjennom med resten av Norge. 

De vet at det bare er begynnelsen på neste kapittel i saken. Den siktede 38-åringen ble fredag varetektsfengslet i fire uker. Gjenopptakelseskommisjonen er de som vil vurdere om det blir en ny rettssak mot mannen. Det kan fortsatt ta år før saken er ferdig. 

Roar Juel Johannessen er likevel sikker i sin sak. Han forventer en ny rettssak mot 38-åringen, som i 2001 ble dømt, men senere frifunnet for drapet på Kristin

DNA-beviset står sterkt. Jeg tror politiet også har mer bevis som vil bli lagt fram senere. Jeg sitter med en fornemmelse av at det er noe mer, sier Roar Juel Johannessen. 

Minnene og savnet etter Kristin følger familien i alt de gjør. For Roar og resten av familien blir det mye. Inntrykkene etter det som har skjedd de siste dagene har vært vanskelig å forberede seg på. De siste dagene har vært ekstreme, men de vet det blir mer i uker og måneder fremover. 

– Det er og blir nok et kjør igjen. Men vi taklet det da, og vi kommer til å takle det nå. Men jeg merker at det vil slite mer nå enn rettssaken i 2001, sier Roar.

– Kommer ikke ut igjen 

Helt siden telefonen kom onsdag kveld har de vært klare på én ting. Politiet kan ikke ha gjort feil denne gangen. 

– Han kommer ikke ut igjen. Han slipper ikke unna denne gangen. De har så mye på han og det er spesifikke bevis. Nå må han sone for det han har gjort, sier Roar. 

Pikerommet til Kristin har de siste årene vært kontoret til Roar. Utallige permer er fylt med alt av etterforskningsmaterialet. Det er på dette rommer Roar har kjempet kampen for Kristin. Kampen for sannheten har vært lang og krevende. 

– Jeg hadde nok ikke sittet her i dag hvis jeg hadde gjort dette alene. Vi har fått mye hjelp. Naboer, tidligere TV 2-journalist Per Asle Rustad, tidligere etterforsker Jørn Lier Horst og mange andre har hjulpet, sier han. 

I mange år har familien ment at det var 38-åringen som tok livet av Kristin. Roar har møtt siktede flere ganger i lokalsamfunnet, og de håper fortsatt at han vil tilstå drapet. 

– Men klumpen i magen sitter der fortsatt. Vi har jo fortsatt et tomt soverom i huset. Selv om personen kan bli dømt så slutter jeg ikke å savne datteren min, sier han.