Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Norsk Tipping stenger døren for Betsson-Riise

Mener det er uaktelt for John Arne Riise å kombinere spill for Aalesund med Betsson-jobbing.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Norsk Tippings lokaler i Hamar ser man det som totalt uaktuelt at John Arne Riise kan kombinere spill for Aalesund med jobben som Betsson-ambassadør.

– Norsk Tipping betaler for bransje-eksklusivitet gjennom Tippeligaavtalen. Avtalen åpner ikke for at enkeltpersoner kan inngå profilerende samarbeid som kommer i konflikt med denne eksklusiviteten. Dette er jo noe av det man betaler for som sponsor og gjelder vel for de fleste sponsorer i de fleste bransjer, sier kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Roar Jødahl til TV 2.

Heller ikke fotballpresident Yngve Hallén gir Riise og Aalesund håp om en gjenforening med lillebror Bjørn Helge Riise med John Arnes nåværende tilknytning til et utenlandsk spillselskap - selv om han i dagens VG uttrykker at han syntes det var kjekt at AaFK og Riise-klanen nå tilsynelatende har begravd stridsøksen.

– Vår politikk ligger fast og forankret i et tingvedtak og kan bare endres der. Vi støtter Norsk Tipping og enerettsmodellen. Lojaliteten og norsk lovgivning ligger i bunn, sier Yngve Hallén.

Norsk Tipping betaler i dag godt over to milliarder til norsk idrett gjennom tippemidlene. 600 millioner går til norsk fotball alene. Selve Tippeliga-avtalen er i tillegg på cirka 50 millioner i året, inkludert navnet på den øverste serien i norsk fotball, Tippeligaen.

Man mener det ligger i serienavnets natur at dette ikke kan kombineres med aktører fra andre spillselskap. Skulle man ha åpnet døren for enkeltspillere, vil klubber være det neste. Derfor er kravet om eksklusivitet absolutt fra Norsk Tipping.

Det ble også signalisert tydelig fra NFF på idrettstinget at man lojalt støttet enerettsmodellen og at dette også gjaldt lojalitet fra fra toppklubbene i norsk idrett.

Tidligere har både Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem vært klare på at John Arne Riise er uaktuell for norsk landslagsspill så lenge han fronter Betsson.

John Arne Riise sa dette til VG torsdag: – Betsson og Riise hører sammen. Drømmen min har alltid vært å kunne avslutte med bror. Han er i Aalesund og da er det selvsagt aktuelt for meg å spille der. Veldig glad for det som ble gjort fra begge parter onsdag. At Hallén samtidig er så positiv gjør at jeg ser lyst på at alt vil ordne seg på en eller annen måte.

Men Norsk Tipping sier nå at det ikke er noen åpning så lenge de er hovedsponsor, og i dag gjentar Yngve Hallén til TV 2 at lojaliteten til Norsk Tipping er total.