Lekker bil forsvinner – og blir ikke erstattet

Har blitt kalt verdens vakreste stasjonsvogn.

Den ser ikke ut som stasjonsvogner flest, Mercedes CLS Shooting Brake er virkelig en bil som skiller seg ut fra mengden.
Den ser ikke ut som stasjonsvogner flest, Mercedes CLS Shooting Brake er virkelig en bil som skiller seg ut fra mengden.

Det vakte stor oppsikt da Mercedes for noen år siden lanserte sin CLS Shooting Brake. Dette er stasjonsvognutgaven av CLS, og en bil som virkelig skiller seg fra mengden.

Mercedes markedsfører selv CLS som en "firedørs coupe". Og da de skulle lage stasjonsvogn av denne, kunne de naturligvis ikke kalle den noe så folkelig som stasjonsvogn. Nei, her ble navnet Shooting Brake.

Flyttet grensene

Helt fra den ble vist som konseptmodell, fikk CLS Shooting Brake veldig mye skryt for designet. Og vi ble ikke skuffet over produksjonsklar bil heller. 

Her flyttet Mercedes grensene for hvordan en stasjonsvogn kan se ut. Spesielt hekken er særpreget, med en lang og slak coupeprofil. Her er ikke poenget mest mulig plass for pengene. Men voksne dimensjoner gjør likevel at både bakseteplass og bagasjerom duger for de fleste.

Brukt CLS: Nå har den blitt billig!

Ny i 2018

Men lekkert design til tross: CLS Shooting Brake har ikke solgt i nærheten av det Mercedes hadde håpet på. Spesielt skal det ha sviktet i USA og Kina. Velinformerte Car Magazine skriver nå at Mercedes i ellevte time har bestemt seg for at det ikke blir noen stasjonsvognutgave av neste generasjon CLS.

Nye CLS skal etter planen komme på markedet i 2018, og designet på den nye Shooting Brake-utgaven skal også ha kommet langt i prosessen. Men manglende interesse fra importørene både i USA og Kina skal altså ha gjort at det ikke blir noe av den allikevel.

Design-Mercedes til under en tredjedel av nypris

Såvidt over 500.000,-

Her i Norge starter dagens CLS Shooting Brake på 628.000 kroner, rimeligste utgave heter CLS 220, med 170-hesters dieselmotor under panseret.

Det finnes også en liten håndfull eksemplarer på bruktmarkedet. Den rimeligste akkurat nå er en 2013-modell som ikke har gått mer enn 36.000 kilometer. Her snakker vi 250 CDI. Bilen er velutstyrt, prisantydningen er på 505.800 kroner. 

Vi har testet Shooting Brake: Ufornuftig, men herlig!

Dette er to spinnville super-SUVer