Dette er Tourens mest uheldige lag

– Hver dag er vi én mann mindre i lagbussen, smiler Luke Durbridge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Abbeville (TV 2): – I Giroen i fjor avsluttet vi med to mann, så vi klarer oss fortsatt bra, smiler Luke Durbridge.

Galgenhumoren har i hvert fall ikke forsvunnet fra lagbussen til Orica-GreenEDGE. Det har tre av rytterne. I tillegg sykler Michael Matthews med store smerter etter den katastrofale velten på tredje etappe. Da måtte Simon Gerrans bryte. Seinere på kvelden kom meldingen om at Daryl Impey hadde fått et brudd i kragebeinet. Michael Albasini gikk også ned i velten, men klarte å sykle videre. Etter to nye fall på femte etappe meldte også Albasini pass.

– Det er en spesiell situasjon. Hver dag er det én mann mindre i bussen. Atmosfæren blir roligere og roligere, men vi håper Albasini er den siste som reiser hjem, sier Durbridge.

– Har ikke sjans til å vinne lagtempoen
Før Tour de France hadde det australske laget høye ambisjoner. 

– Det er det mest balanserte laget jeg noen gang har hatt med i en Grand Tour, sa sportsdirektør Matt White da. 

Seks dager ut i Touren er han ikke like høy i hatten.

– Gerrans er hos en spesialist nå. Forhåpentlig skal han opereres i ettermiddag. Han har et komplisert brudd i håndleddet. Vi vet ikke om han vil gjøre comeback før sesongen er over. Daryl Impey har et brudd i kragebeinet. Han er nok tilbake i konkurranseritt i midten av august. Albasini trenger nok tre uker av sykkelen, sier han.

Et av de store målene til Orica-GreenEDGE var å vinne lagtempoen. White innrømmer at han nå har lagt bort alle ambisjoner om å vinne den.

– Det har ikke vært så vanskelig å endre på målene våre for lagtempoen. Realistisk sett har vi ikke en sjanse til å vinne lagtempoen med seks mann. Det er skuffende for guttene, men vi er bare kommet til etappe seks. Vi har mange muligheter igjen. Jeg vet ikke når de vil komme, men vi tar det dag for dag. Å miste Michael Albasini er et hardt slag for laget, sier White. 

Går for etappeseirer
Durbridge blir en viktig mann på lagtempoen. Om Orica blir færre en fem ryttere (som man må ha i mål på lagtempo) i løpet av de neste dagene må laget sørge for å komme innenfor tidslimiten. 30 prosent legges på vinnerlagets tid. Men Durbridge vil gi alt for å kjempe om en topplassering.

– Det gjør det vanskelig at vi mangler tre ryttere. Vi får gjøre en vurdering om noen dager. Vi kommer til å gi full gass. Det er vanskelig å konkurrere med lag med ni ryttere når vi er seks, men det spørs hvilke ryttere du har. For noen år siden hadde Garmin Wiggins, Vandevelde, Hesjedal og flere av de sterkeste temporytterne i sirkuset. De kjørte med fem mann og ble nummer to. Men vi har ikke ryttere av det kaliberet, så det vil bli vanskelig, sier Durbridge.

Med seks ryttere på laget må Orica tenke nytt. Ikke bli overrasket om du ser en Orica-rytter i brudd neste uke.

– Folk har avskrevet oss, men vi har en gjeng ryttere her som har forberedt seg veldig bra. Vi kan fortsatt gå for etappeseirer. Vi har Yates-guttene, Weening og Svein Tuft. Det blir en mer aggressiv tilnærming nå. I den andre uken kommer nok mange brudd til å holde inn, sier Durbridge.