Cavendish' sportsdirektør suspendert i én etappe

Avslørt for å kjøre uten setebelte under elleville jubelscener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Videoklippet fra gledescenene i Etixx-Quick Step-bilene da Tony Martin vant den fjerde etappen i Tour de France har fått sin seiersgang på sosiale medier. 

Men for én av personene i støtteapparatet i laget til Mark Cavendish, Michal Kwiatkowski og resten av superstjernene er det ikke lenger grunn til å juble. Sportsdirektør Davide Bramati, som kjørte én av lagets følgebiler på etappen, er nemlig suspendert og får ikke være med i lagets biler på torsdagens sjette etappe. Det skriver Cyclingpro.net.

På videoen, der Bramati viser enorm glede over at Martin kjørte seg inn i gul trøye, kan man se italieneren kjøre bilen uten setebelte. Det strider mot sikkerhetsreglene i til Amaury Sport Organisation (ASO), organisasjonen som arrangerer Tour de France.

– I kampens hete gjorde jeg en feil. Jeg hadde ikke på meg setebeltet. Jeg har lært. Det skal ikke skje igjen, skriver Bramati på Twitter.

Etixx-Quick Step har fjernet videoen fra sine nettsider. Bramati er tilbake i lagets følgebil på fredagens sjuende etappe til Fougères.

Se jubelscenene fra Etixx-Quick Step-bilene i videovinduet øverst på siden!