Nå har Greipel endelig satt Cavendish på plass

I 2010 gikk Mark Cavendish i strupen på André Greipel. Nå er det tyskeren som er spurtkongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amiens (TV 2): – Selv i dårlig form er jeg bedre enn André Greipel.

Det sa Mark Cavendish da han var lagkamerat med André Greipel i 2010. Da hadde han hatt en pågående feide med tyskeren i mange sesonger.

Cavendish og Greipel har aldri vært gode venner, en konflikt som begynte da de to ble lagkamerater i 2006. Da skulle Cavendish være spurtopptrekker for Greipel i rittet Etoile de Besseges. Men i spurten bare fortsatte Cavendish og ble nummer to.

Nå er rollene snudd. Onsdag vant Greipel, mens Cavendish ble nummer tre. Tonen til Cavendish er også en helt annen enn i 2010.

– Jeg syklet OK i dag. De andre var bare raskere. Jeg ble slått av to sterke ryttere. Gratulerer til Greipel, han fortjener denne seieren, sa Cavendish i pressemeldingen fra Etixx-Quick Step etter etappen.

Har bestekompisen som opptrekker
Cavendish har langt flere etappeseirer i Tour de France enn Greipel, men i år har Rostock-karen virkelig vist seg frem. Onsdag tok han sin andre seier i Touren. Noe av grunnen er at han har bestekameraten Marcel Sieberg som opptrekker. Der Cavendish gikk for seieren selv, ofrer Sieberg seg alltid for kompisen.

– Vi er bestevenner. Vi har kjent hverandre i mer enn 20 år. Tidligere konkurrerte vi alltid mot hverandre. Fra 2008 har vi vært på samme lag. Vi bor alltid på samme rom, også når vi ikke er på ritt, forteller Sieberg til TV 2 etter Greipels andre etappeseier.

Lotto-Soudal-sjef Marc Sergeant er strålende fornøyd med det Greipel har levert i Touren.

– Han har syklet for oss siden 2011. Han svikter oss aldri. Han vinner alltid minst én etappe i Touren. Han har allerede vunnet én i Giroen og Paris-Nice. Noen sier at han begynner å bli gammel, men i dag viste han at folk tar feil, sier Sergeant.

Fikk kritikk i fjorårets Tour
Lyden hadde en annen pip i fjorårets Tour. Da ble Greipel kraftig kritisert for å være for feig i spurtene. Men Greipel slo tilbake og vant den 10. etappen til Reims.  

– Jeg følte mye press etter de første etappene, men endelig fikk vi en seier. Dette var et godt svar til kritikerne, sa Greipel etter etappen.

Om noen har tvilt på at Greipel ville levere varene i årets Tour, er det ingen grunn til å tvile etter fem etapper. Sergeant sier han hadde på følelsen at Greipel ville vinne igjen.

– Det er en fantastisk følelse. Vi var veldig glade da vi vant den første etappen. Jeg sier alltid at når man vinner den første etappen, kommer den andre lettere. Nå er den allerede der. Hvem vet hva som skjer fremover, sier Sergeant.

Går for den grønne trøyen
Han forteller at Greipel er en svært viktig mann også utenfor konkurranse.

– Han er veldig sosial og setter alltid pris på en god vits eller spøk. Som rytter er han en svær fyr. Han er sterk. Gir du han rom, leverer han alltid, sier sjefen.

Nå er målet til Greipel å ta den grønne trøyen.

– La oss håpe det. Vi går for den, men Sagan er en virkelig tøff utfordrer, sier han.