TIL TYRKIA: Robin van Persie skal ifølge SkySports være klar for Fenerbahce. FOTO: MARTIN RICKETT /
TIL TYRKIA: Robin van Persie skal ifølge SkySports være klar for Fenerbahce. FOTO: MARTIN RICKETT /

Fotballryktene: – Manchester United-stjerne enig med tyrkisk klubb

...mens Sterling boikotter Liverpool-turné.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Én måned gjenstår før årets Premier League-sesong braker løs.

Klubbene er på desperat jakt etter forsterkninger, og ryktebørsen blir varmere og varmere for hver dag som går.

Hvem blir årets vinner på overgangsmarkedet?

Dagens knippe med rykter kan være en pekepinn på nettopp det!

Robin van Persie skal være klar for Fenerbahce. Det skriver SkySports onsdag kveld. Manchester United-spilleren skal være enig med den tyrkiske klubben om en fireårskontrakt. Dermed ser det ut til at nederlenderens epoker på Old Trafford går mot slutten. SkySports melder at avtalen skal offentliggjøres før helgen.

Raheem Sterling er ikke den mest populære mannen på Merseyside om dagen. Og særlig mer populær blir han nok ikke etter han har fortalt Liverpool at han ikke ønsker å bli med på klubbens preseason-turné i Australia og Asia. The Sun skriver at 20-åringen heller vil slutte seg til Manchester Citys sesongoppkjøring, ettersom Manuel Pellegrini nå skal ha gått med på å innfri de rødes krav om 50 millioner pund. Det kan med andre ord bli interessant om lagene støter på hverandre på tur - City skal nemlig også til Australia for å gjøre seg klare til årets sesong.

Manchester United klarte å komme seg tilbake i topp fire forrige sesong, noe som betyr at klubben er mer attraktiv for spillere utenfra. En som har øynet muligheten til Mesterliga-spill på Old Trafford er Torinos Matteo Darmian. Telegraph skriver at klubbene nå har blitt enige om en overgangssum på drøyt 150 millioner, og at kun de personlige betingelsene gjenstår før den italienske landslagsbacken kan kle seg i rødt. 25-åringen er en allsidig spiller som kan spille både på venstre- og høyresiden av forsvaret, posisjoner som Louis van Gaal har uttalt at han ønsker å forsterke. Darmian er forventet å skrive under for fire år og vil få en ukelønn i overkant av 600 000 kroner.

Liverpool er ute etter å rette opp inntrykket etter en skuffende fjorårssesong. Da trengs det forsterkninger, og spesielt fremover var det lite å juble for på Anfield i fjor. Nå hevder L'Equipe at Alexandre Lacazette kan være mannen som skal skyte de røde til toppen av engelsk fotball igjen. Den ettertraktede spissen har enda ikke signert ny kontrakt med Lyon, og fransk presse tror 24-åringen vil levere inn en transfersøknad før sesongstart. Dermed kan det se ut som Aston Villas krav om 350 millioner kroner for Christian Benteke ikke blir en nødvendig utgiftspost for Brendan Rodgers, og at han heller kan få Lacazette for en betydelig mindre penge.

Chelsea har nærmest abbonert på brasilianere de siste årene. Dette overgangsvinduet er intet unntak. Nå skal Kenedy ha gjennomført den medisinske testen med fjorårets seriemester, og dermed skal kun formaliteter gjenstår før 19-åringen slutter seg til klubben som allerede har brasser som Oscar, Willian, Ramires og Filipe Luis. Fluminense får 80 millioner kroner for vidunderbarnet.

Det føltes ut som i går at Yohan Cabaye herjet på midtbanen for Newcastle. Etter overgangen til PSG har ikke 29-åringen fått like mange sjanser til å briljere, og nå ser det ut som at han har sett seg lei på tilværelsen som andrevalg i den franske hovedstaden. En som ønsker å utnytte seg av den situasjonen er Cabayes gamle sjef i Newcastle, Alan Pardew. Telegraph skriver nemlig at Pardews nye klubb Crystal Palace er så godt som i boks med å lokke midtbaneeleganten tilbake til Premier League. London-klubben vil isåfall knuse sin gamle overgangsrekord da Cabaye vil koste nærmere 150 millioner kroner. Ifølge BBC vil overgangen bli en realitet innen 48 timer.

Med Petr Cechs inntog har Arsenal et luksusproblem på keeperplassen. Etter å ha tatt over rollen som førstevalg forrige sesong, er det kanskje ikke rart David Ospina er frustrert over situasjonen på Emirates. 26-åringen, som imponerte under sommerens Copa América, ikke er særlig lysten på å nok en gang se kampene fra sidelinjen. Det forstår også Arséne Wenger, som har gitt Ospina lov til å snakke med andre klubber. Everton skal ha reagert kjapt på nyheten, og har nå lagt inn et bud på rundt 60 millioner kroner ifølge Metro.

Et annet lag som er på midtstopperjakt er West Ham. Ifølge Sky Sports skal de nå ha funnet sin mann i Angelo Ogbonna fra Juventus. Den gamle dame har ikke akkurat mangel på bautaer bak i banen, og skal nå være villige til å slippe 27-åringen som kom fra Torino i 2013. Ogbonna står med ti landskamper for de azurblå, og for 100 millioner vil «The Hammers» kunne sikre seg en skikkelig hærfører i de bakre rekker.

Watford står overfor en enorm utfordring med å overleve og etablere seg i det gode selskap. Da kan det være greit å få på plass solide forsterkninger. Seydou Doumbia er definitivt innenfor den kategorien. Det nyopprykkede laget skal ifølge The Sun ha blitt tilbudt kraftspissen fra Roma på lån ut sesongen. Problemet blir bare om «The Hornets» har råd til å betale 27-åringens lønn. Isåfall kan anskaffelsen seile opp som en av sommerens mest oppsiktsvekkende og beste på balløya.